was successfully added to your cart.
-Blog

Zelfstandig ondernemer, wat nu?!

By november 8, 2016 2 Comments

 


Het leven is met ups-and-downs dat weet iedereen. De afgelopen twee maanden heb ik keuzes gemaakt die ervoor zal zorgen dat ik uit een periode ga komen waarin ik niet goed voor mezelf zorgde zowel lichamelijk als geestelijk. Het was een zware periode waarin ik me liet leiden door verwachtingen, doelen en een perfect plaatje van de toekomst.Sifra Opstal Foodblog - Klein formaat_42

Schrijven heeft me altijd al rust kunnen geven wanneer ik er door heen zat en daarom deel ik nu mij verhaal. De afgelopen jaren heb ik in haast geleefd; mijn doel was zo snel mogelijk een goede baan, huis, man en kinderen. Elke maand dat ik niks zou doen is tijd verloren die ik niet meer in zou kunnen halen.  Na mijn studie ben ik gelijk begonnen aan een fulltime job met veel verantwoordelijkheden en een voorbeeld functie. Daarnaast was mijn doel om nog een korte thuisstudie (van een half jaar)te volgen, mee te lopen met een professional om het werkveld te leren kennen en mijn rijbewijs te halen,  binnen het zelfde jaar. De studie was gelukt, het mee lopen was te veel en mijn rijbewijs liep met twee maanden uit. Niet volgens plan maar wat al helemaal niet volgens plan was dat ik al drie kwart jaar met rugproblemen liep. Een opstapeling van verantwoordelijkheden, doelen en eigen perfectionisme zorgde ervoor dat mijn lichaam overbelast raakte maar ik luisterde niet!!

Ik moest laten zien aan mezelf en anderen dat ik het kon, de job, studie, rijbewijs en op een ideaal gewicht blijven.  Als ik het nu niet kon was ik bang dat ik niet geschikt zou zijn voor een goede baan en veel verantwoordelijkheden, zou ik dan mijn toekomstbeeld niet halen?

Enkele maanden geleden besloot ik om mijn ontslag in te dienen omdat de baan een van de grote dingen was die er voor zorgde dat ik niet meer voor mezelf leefde. Er werd te veel van me gevraagd (of dit nou bewust of onbewust was) en ik durfde geen nee te zeggen.  Niet voor mezelf te staan en mijn eigen leven in de handen te nemen. Behalve dan de keuze te nemen dat ik niet langer zo wilde door gaan; constant rugpijn, altijd bezig met werk en aan mezelf hoge eisen stellen.

Dit is nu de tweede week dat ik niet meer fulltime aan het werk ben. Ik heb me ingeschreven bij de kamer van koophandel en ben nu ineens zelfstandige. Het ging zomaar, echt niet gepland en dat is voor het eerst zo in mijn leven. Ik ben erg blij maar het blijft spannend want als zelfstandige is het hebben van werk niet vanzelfsprekend. Wie weet haal ik mijn toekomstbeeld nu sneller omdat ik open sta voor nieuwe kansen waardoor je er veel sneller kunt zijn! Wie weet! Laat maar komen die toekomst want ik ga me sterk maken zodat ik hem aan kan!

Ik ben blij met alle steun om me heen; familie, vrienden, klanten die blij zijn en promotie maken, leren van nieuwe collega’s. Lieve lezers ook bedankt dat jullie mijn verhaal willen lezen daar word ik ontzettend blij van.

 

Thanks you all!!

 

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply