was successfully added to your cart.
Blog

Your Green Ibiza Escape

By mei 4, 2018 No Comments

Your Green Ibiza Escape

1 maand geleden drukte ik op akkoord van de reservering van Your Green Ibiza Escape The Foodedition. Ik was helemaal opgelaten, had ik dit echt gedaan??

Als mensen gunnen we onszelf soms veel te weinig. We zijn bezig met alles wat moet; geld verdienen, groeien, ontwikkelen, carriere maken en voor anderen zorgen. Soms vergeten we onszelf. De rust en het voeden van onszelf in de vorm van positiviteit, goede voeding en beweging. Na een avond niet stil kunnen zitten en tegen mijn vriend roepen “ik heb het echt gedaan” , besefte ik het. Zaterdag 21 April vloog ik heel vroeg in de ochtend naar Ibiza, het verwennen van mezelf kon beginnen.

Uitzicht

Zaterdagochtend kwam ik samen met een aantal deelnemers aan op de bestemming, Morna Retreat. Het is echt een prachtige grote villa met een fantastisch uitzicht. Ik kon wel uren voor me uit staren, echt geen netflix nodig daar ;). Morna Retreat bevind zich vlak aan de zee bij Sint Miguel, in het noorde van Ibiza. Als je de ‘geheime’route naar beneden neemt kom je bij een klein kiezelstrandje waar je in alle rust kunt zitten. De villa is afgelegen en er is dan ook geen service en de internetverbinding was traag. Verplichte tijd om dus even voor een groot gedeelte offline te zijn.

Workshops

Een van de grote redenen dat ik mee ging, naast een stuk rust, waren de workshops. Deze werden met name gegeven door Edwin van Food Creativ en The Morning Breakfast. Tijdens de workshops werd bijvoorbeeld behandeld hoe je een bord mooi kunt opmaken en hoe je dit op de foto kunt zetten met jouw eigen mobiel. Met dank aan Aida van IbizaPhotoStory.

Een van de eerste dagen werd er bij de salade een fantastische dressing geserveerd die zo ontzetend zacht, romig en vol van smaak was. Iedereen was verliefd en moest het recept hiervan weten. Gelukkig was dit het onderwerp van de tweede workshop, iedereen blij!

De laatste workshop mochten wij de handen uit de mouwen steken en helpen in de keuken! We bakte samen panbrood voor bij de lunch en dit was iets waar iedereen op zat te wachten, brood. Ondanks de heerlijke salades, soepen, ovengerechten en bijzondere ontbijtjes, werd brood gemist. Dit is iets wat je in Nederland toch wel veel eet.

Ontmoeten

Heb jij dat wel eens gedaan? Naar een georganiseerde reis gaan in je eentje.

Voor mij was dit de eerste keer en dus super spannend. Op de tweede dag voelde ik me al zo thuis en vrij dat alle spanning er af viel. Het contact maken ging ontzettend makkelijk en al gauw had ik het idee dat ik alle andere dames al veel langer kende. Ik heb werkelijk waar ontzettend genotenn van de mooie week samen en daarom ook alle dank aan de lieve meiden. Natuurlijk ook dank voor het team die dit allemaal mogelijk heeft gemaakt!!

Traditie

Ik kon gemakkelijk een halve reep chocolade eten maar goed, elke hap wordt minder lekker en toch blijf je eten. Deze week heeft een nieuw gevoel gegeven aan deze slechte gewoonte.

Waarom chocolade nooit meer het zelfde zal zijn voor mij? Dat heeft de volgende reden: Onze kok, Edwin, had een speciale traditie. Na de maaltijd stelde hij een vraag aan ons en vervolgens kreeg iedereen om de beurt een chocoladebal. Je vertelde je verhaal en bewaarde je chocoladebal totdat iedereen geweest was. Samen aten we de chocola op in stilte en daarna mochten we weer praten. Er werden bijzonder mooie en kwetsbare verhalen verteld en dat zorgde ervoor dat ik anders ging kijken naar chocolade. Genieten van kleine hoeveelheden geeft nu heel veel waarde en eigen ben ik veel blijer na een klein stukje dan een halve reep. Thanks Ed!!

Terugkijkend raad ik iedereen aan om zo een mooi kadootje aan jezelf te geven. Ik ben echt laaiend enthousiast om de mooie locatie, het eten, de activiteiten en het team van mooie mensen die dit mogelijk hebben gemaakt. Hopelijk tot volgend jaar!

Liefs Sifra

Check onze instagram voor nog meer foto’s, recepten en verhalen

Leave a Reply