was successfully added to your cart.
-LactosevrijSnacks

Wortel -sinaasappel cake

By februari 25, 2017 No Comments

Het is weekend, voor mij, dus geniet ik van de tijd in mijn keuken. Ik ben inmiddels al weer een weekje thuis, wat heel fijn is, maar ik mis natuurlijk ook de mooie dingen van Bali. Rustig op mijn roze scooter door de rijstvelden, smoothie hier en taartje daar… ik droom weg 😉 Goed, het recept van vandaag is een wortel-sinaasappel cake in samenwerking met NaturaLookinGood :).

Deze heerlijke stevige wortel-sinaasappelcake is ideaal als tussendoortje, omdat hij een geleidelijke en langdurige energie boost geeft. Deze cake bevat geen bloem in tegenstelling tot veel andere zoetigheden, maar volkorenmeel. Voor volkoren meel wordt de hele korrel gebruikt, voor bloem alleen de meelkern, wat bloem een geraffineerd product maakt. Bloem geeft snel energie voor kortere periode, terwijl de energie die meel geeft iets langer op zich laat wachten, en vervolgens ook langer aanhoudt. Deze krachtige koek is gezoet met agavesiroop, welke voornamelijk uit fructose bestaat. Fructose wordt langzamer opgenomen door het lichaam dan bijvoorbeeld glucose, wat maakt dat ons lichaam voor langere tijd door kan op fructose. De combinatie van meel en agavesiroop maken dat je na het eten van deze cake niet zit te stuiteren, maar met een voldaan gevoel verder kan tot de volgende maaltijd! NaturaLookinGood

Laten we gaan beginnen met het maken van deze heerlijk geurende cake 🙂

wortel-sinaasappel cake2

Ingrediënten cakevorm

 • 450 gram speltmeel
 • 250 gram agavesiroop
 • 100 gram sinaasappelsap
 • 200 gram amandelmelk
 • ½ theelepel kaneel
 • ½ theelepel gemberpoeder
 • 14 gram bakpoeder
 • snufje zout (ongeveer 1/4 theelepel)
 • 200 gram wortel (geraspt)
 • 3 sinaasappels

Wat ga je doen

 1. Meng de droge ingrediënten in een grote schaal. Voeg de 200 gram geraspte wortel toe. Rasp de schil van 2 van de 3 sinaasappels en voeg dit toe aan de grote schaal.
 2. Voeg de natte ingrediënten toe.
 3. Alles goed mengen en in een ingevette cakevorm scheppen.
 4. Verwarm de oven voor op 170 graden.
 5. Strijk de bovenkant goed glad.
 6. Snij dunne plakken van de sinaasappel en leg deze bovenop als versiering, ze bakken mee.
 7. Bak de cake op 170 graden gedurende ongeveer 30 tot 35 minuten (hangt af van dikte van de cake). Check de cake na 30 minuten en steek een prikker in de cake, als hij er schoon uitkomt dan is de cake gaar.
 8. Los de cake en laat het afkoelen.

 

wortel-sinaasappel cake.JPG

 

De cake kun je ook invriezen en op een later moment van genieten!

Bekijk ook het kanaal van Natural Looking Good en volg Merlijne op Instragram.

Liefs Sifra

wortel-sinaasappel cake4

Leave a Reply