was successfully added to your cart.
-GlutenvrijLactosevrijOntbijt

Wortel- havermout schotel

By oktober 26, 2016 No Comments

 

Vandaag deel ik met jullie deze wortel-havermout schotel omdat het herfst is en dit een heerlijk warm ontbijtje is. Het is zacht van binnen en een knapperig korstje van buiten. Je kunt de ovenschaaltjes de dag van te voren klaar maken en dan in de ochtend afbakken, lekker vers! Het is zeker ook mogelijk om het de dag van te voren af te bakken. Zet hem dan ’s morgens nog even in de oven zodat hij een beetje warm is of eet hem koud.

Ingrediënten:

Voor 2 ontbijtschaaltjes ( 2 personen)half-baked-oat-3

  • 60 gram havermout
  • 240 ml amandelmelk
  • 80 gram wortel ( geschaafd)
  • 40 gram rozijnen
  • 2 eetlepel agave siroop ( of ander plantaardig zoetmiddel)
  • 2 thee lepel kaneel
  • 1 citroen geraspt
  • optioneel: walnoten

Wat ga je doen

  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Verdeel de havermout en amandelmelk over twee ovenschaaltjes
  3. Rasp de wortel en verdeel dit over de schaaltjes
  4. Verdeel de rozijnen, agave siroop, kaneel en citroen rasp over de twee schaaltjes
  5. Zorg ervoor dat de havermout en wortel goed naar beneden zijn gedrukt zodat het amandelmelk zichtbaar is en dat alle havermout vocht op kan nemen
  6. Zet de ovenschaaltjes 20-30 minuten in de oven
  7. Check na 20 minuten of de havermout al zacht is en of er een knapperig korstje op komt aan de bovenkant

 

Tijd om te gaan genieten! Samen met een lekkere kop thee is dit het perfecte ontbijtje voor mij en ik hoop natuurlijk dat jij ook gaat genieten 🙂 Dus maak vooral een foto en deel deze zodat ik heb ook kan zien!

 

Liefs Sifra

half-baked-oat

 

 

 

half-baked-oat-vast

 

 

 




Leave a Reply