was successfully added to your cart.
Blog

Wereld Veganisme Dag- ACTIE

By oktober 31, 2018 No Comments

Het is 1 November wereld veganisme dag. De dag werd in 1994 opgericht door Louise Wallis, de toenmalige president en voorzitter van The Vegan Society UK om zijn 50ste verjaardag te herdenken. Veganisten over de hele wereld komen samen om de rechten van dieren te vieren.

Om dit te vieren hebben we vandaag een leuke actie op ons boek Bak to Basic om jou de kans te geven te experimenteren in de plantaardige keuken. Wij kunnen ons geen betere manier bedenken dan te beginnen met een heerlijk stuk vegan taart!!

UNIEK ETEN

Ons blog, Uniek Eten, en dus ook dit boek draait om plantaardig of ook wel vegan eten. Het veganisme staat in teken van dierenwelzijn, beter leefmilieu en ook goed voor de gezondheid. Iedereen heeft zo zijn  eigen beweeg redenen om te starten met een vegan eet-en- leefpatroon. Naast vlees of vis zul je in dit boek ook geen ei, melk, gelatine of honing aantreffen.

Voor onze westerse wereld is het helemaal niet nodig om zoveel vlees, vis en andere dierlijke producten te produceren want er zijn genoeg plantaardige voedingsmiddelen. Vooral de grootschalige aanpak is volkomen zinloos want er gaat een groot deel weer van weg.

Naast plantaardig eten, waar onze start was, kun je er ook voor kiezen om zoveel mogelijk veganistisch te leven. Hierbij jou je dan ook rekening met het milieu door bewust te leven. Denk hierbij aan minder afval creëren, fair fashion en cosmetica die niet getest is op dieren.

ELKE STAP TELT!

We kunnen wachten totdat iedereen de stap zet om minder dierlijke producten te eten maar één moet de trendzetter zijn, de pionier. Soms is het lastig om die stap te zetten als er niemand in je omgeving plantaardig eet. Onze visie is dan ook te kijken naar wat je allemaal wél kan eten, dit is namelijk zoveel. Zie het als een nieuwe keuken net zoals je misschien voor het eerst met de chinese keuken in aanraking komt. Zoveel nieuwe gerechten en producten die je nog niet kende. Wij willen je laten zien hoe je mensen kan verleiden en inspireren met wat er allemaal mogelijk is.

3 jaar geleden starten Sifra met haar foodblog Uniek Eten. De drukke baan en het stressvolle leven zetten haar er toe om te starten met iets creatiefs. Eten was altijd een passie en daarom startte Sifra met het maken en delen van recepten. In eerste instantie voor zichzelf als ontspanning maar dit groeide uit. Het blog startte niet direct als een vegan foodblog maar meer als een blog waar Sifra haar weg naar een gezonder en gebalanceerd leven beschreef. Het experimenteren met nieuwe ingrediënten en vooral het weg laten van bepaalde producten was een passie. Toen ze enkele maanden bezig was merkte ze dat de recepten bijna allemaal plantaardig was. Dit was het begin van een nieuw ontdekkingsreis in de plantaardige keuken.

Op dit moment heeft vegan een steeds grotere rol in haar leven. Plantaardig eten is de basis en soms zijn er momenten dat het even niet lukt. Door weer terug te denken aan dat je met elke keuze iets bijdraagt komt Sifra elke keer een stapje verder. Naast het plantaardig eten let Sifra ook steeds meer op fair-fashion, vegan cosmetica en betere keuzes maken voor het milieu.

  • Bak to Basic – Het vegan taartenboek

    Waardering 5.00 uit 5
    24.95

Leave a Reply