was successfully added to your cart.
Ontbijt

Wafels met pompoen

By november 24, 2018 2 Comments

Wafels, wie eet ze niet! Nou ik kan je vertellen dat ik echt nog nooit wafels had gemaakt tot 2 maanden geleden. Mijn zus liet elke keer mooie foto’s zien van wafels dus ik dacht, die moet ik ook kunnen maken. Een tijd geleden kocht ik dan ook een wafelijzer en ging aan de slag. Ik maakte wafels met banaan, zoete aardappel en natuurlijk pompoen. Vervolgens belegde ik ze met plantaardige yoghurt, fruit, agave maar ook met humus en gebakken groenten!

Tip! Wanneer je met pompoen iets maakt zorg dan dat je wat bewaard voor de volgende ochtend zodat jij deze heerlijke wafels kan maken.

Ingrediënten voor 2-4 wafels (afhankelijk van je ijzer)

 • 80 gram pompoen
 • 60 gram havermout
 • 100 ml plantaardige melk
 • Halve tl bakpoeder
 • 1 el lijnzaad
 • 1 el speculaas kruiden of Pumkin Spices Mix van Green Gypsy

 

Wat ga je doen

 1. Snij de pompoen in blokjes en kook ze in ongeveer 10 minuten gaar.
 2. Mix alle ingrediënten voor de wafels in een blender. Het beslag moet wat dikker zijn dan voor pannenkoeken.
 3. Verwarm het wafelijzer en wanneer het warm is smeer je het dun in met kokosolie.
 4. Doe een goede klodder van dit heerlijke beslag op het ijzer. Zorg dat 2/3 bedekt is! Zodra je de deksel sluit zal het nog iets uitspreiden en het is natuurlijk niet tof al het uit het ijzer loopt 😉
 5. Bak de wafels voor ongeveer 8 minuten totdat ze gaar zijn.

Versier je wafels met lekkere dingen die jij in huis hebt. Denk aan fruit, soja of kokosyoghurt, noten. Deze wafels at  ik ook een keer als lunch met wat humus en gebakken ui en champignon!

Eet smakelijk!

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply