was successfully added to your cart.
-Blog

Voedingscommotie! Ik word er niet wijzer van

By september 27, 2016 3 Comments

De laatste week sta ik elke dag op en ontdekt dat er weer iets nieuws op sociaal media staat over wat wel of niet gezond voor je zou zijn. Daarbij worden er veel mensen in de grond geboord terwijl de dames van bijvoorbeeld The Green Happiness alleen maar met al hun liefde voor eten iets willen delen.

Begin 2016 werd ik totaal gestoord van het feit dat iedereen het beter weet en dat je rekening moet houden met genoeg groente en fruit, calcium, eiwit, meer of minder gluten, wel of geen vlees, soorten suiker. Er wordt toch wat af gejojood door al deze verschillende en vaak tegenstrijdige meningen. We vliegen van de ene trend naar de andere perfecte manier die er voor “iedereen” voor moet gaan zorgen dat je gezond wordt/bent en meestal ook nog afvalt.

We zullen het dan ook maar niet hebben over het feit calorieën tellen want waarschijnlijk snap ik daar dus ook niks van. Ik kijk wel eens om me heen en dan zie ik prachtige dunne jonge dames die marsen, gevulde koeken en snoepjes eten. Ik probeer me streng te houden aan een hoeveelheid die bij mijn lichaam hoort (dit kun je dus uit laten rekenen), iets van 1800 voor mij. Hoe passen die marsen daar nog bij een dunne meid bij want zij wordt er niet dikker van en ik sport 4 keer per week? Er wordt altijd gezegd dat je moet kijken naar je inname en wat je verbruikt maar mijn vriend kan eten wat hij wil en er gebeurd echt niks.

Afgelopen januari startte ik mijn blog om er voor te zorgen dat ik gevarieerder ging koken en dan vooral met onbewerkte producten en zo vers mogelijk. Al snel kwam ik er achter dat veel van de recepten plantaardig waren omdat mijn lichaam daar beter op reageerde, ik voelde me minder opgeblazen en dik. Nu werkt dit echt niet voor iedereen want mijn zus eet flinke bakken kwark (eet wel vegetarisch) en sport lekker veel. Zij valt super veel af en dat betekend dat zuiver eten voor haar wel goed voelt. Op het moment val ik niet af en dat komt omdat ik veel te veel lekkere dingen probeer te maken en bij een bakker werk, nooit doen dus ;). Heb er redelijk vrede mee, ooit val ik nog wel weer een keer 4 kilo af en waarschijnlijk zet ik dan een nieuw doel dat ik wil bereiken. Zo zijn wij vrouwen nou eenmaal.

Iedereen is uniek zeg ik dan maar want er is niet een ding wat werkt voor iedereen, we zijn niet het zelfde anders was het erg saai ;). Met dat in gedachten denk ik dat ik nooit meer de woorden “moet, “het beste” of “dieet” uit mijn mond zal laat komen. Ik ga verder met het delen van inspiratie en lekkere dingen en dan moet iedereen zelf maar kijken of het past bij je en zo niet, ook prima! Ik ga gewoon lekker de hort op om leuke tentjes te bezoeken, schrijf blogs, maak nieuwe recepten en doe hier en daar een catering of workshop. Dit was tenslotte mijn doel, ontspannen bezig met eten zijn & mijn eigen weg daar in vinden.

Hopelijk kunnen de mensen die de grond in zijn geboord even bij komen van al deze commotie en laat je vooral niet kisten. Deel waar jij blij van wordt en doe dit zo puur mogelijk zonder giga verkoop praatjes want dan zullen mensen het met meer liefde ontvangen!

Liefs sifra

 

Join the discussion 3 Comments

Leave a Reply