was successfully added to your cart.
Desert

Vegan sinaasappel cake

By maart 18, 2019 No Comments

Sinaasappel cake

Deze vegan sinaasappel cake is eenvoudig en heeft weinig voorbereidingstijd.  Je hebt er slechts 1 grote mengkom voor nodig en een extra mengbak. Het is een perfecte cake voor een feestje of om te trakteren en het is zelfs mogelijk  extra stukken in de vriezen.

Ingrediënten voor 1 cake blik of bakvorm 20 cm:

  • 250 ml sinaasappelsap
  • 200 gram suiker
  • 120 gram plantaardige boter ( zoals soja of margarine)
  • 250 gram tarwebloem of een mix van tarwe en spelt meel is ook erg lekker
  • 3 theelepels bakpoeder
  • Snuf zout
  • 2 eetlepels maanzaad
  • Rasp van 1 sinaasappel

 

Wat ga je doen

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Meng de bloem of meel, bakpoeder,maanzaad, sinaasappelrasp en zout in de grote kom. Meng in een andere kom de suiker en plantaardige boter goed door elkaar en roer daarna de sinaasappelsap erdoor. Doe de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en mixen maar!
  3. Vet je cakeblik in of doe er een bakpapiertje in. Giet het cakemengsel in je bakblik of taartvorm.
  4. Bak de cake af voor ongeveer 40 -45 minuten. Steek een prikker of mes in de cake en als deze er droog uit komt dan is de cake klaar. Anders laat je hem er nog even in staan.
  5. Laat de cake afkoelen en hij is klaar om te snijden!

Extra topping

Vegan witte chocolade ganache

Ingrediënten:

  • 40 ml plantaardige melk (bijvoorbeeld haver)
  • 100 gram vegan witte chocolade
  1. Verwarm de plantaardige melk samen met de witte chocolade au bain-marie, totdat de chocolade gesmolten is. Laat de ganache afkoelen zodat hij wat harder word en versier de sinaasappelcake ermee.

Hou jij van een lekkere cake en wil je variëren qua smaken? Probeer dan de wortel- sinaasappel cake !

Wil jij alle leren over vegan bakken bekijk dan het boek dat wij eind 2018 hebben geschreven, deze is te vinden in de webshop. Ook geven wij tegenwoordig leuke workshops waar je bijvoorbeeld 5 technieken leert die jij kunt gaan gebruiken in de eigen taarten. Hou onze social media in de gaten voor datums!

Leave a Reply