was successfully added to your cart.
Blog

3x vegan mealprep recepten

By december 9, 2018 No Comments
vegan mealprep recepten

Makkelijke mealprep recepten

We kennen het allemaal wel, geen tijd door alle drukte in ons leven. Wat zou het dan heerlijke zijn als er makkelijke vegan mealprep recepten zijn die het jouw gemakkelijker kunnen maken. Voorbereiden en combineren scheelt uiteindelijk werk en dat kan soms heel erg fijn zijn.

Aandacht & rust

Wanneer je gaat mealpreppen bedoel ik daar niet mee dat je vervolgens extra tijd hebt om nog meer te gaan werken of extra afspraken te kunnen maken. Het is belangrijk tijd te nemen voor rust en aandacht te besteden aan jezelf. Mealpreppen doe ik niet om mijn leven nog voller te plannen omdat ik er van overtuigd ben dat de wereld al zo veel van ons wil. Het is oke om soms een stapje terug te doen.

3 redenen om maaltijden voor te bereiden

Er zijn enorm veel redenen om maaltijden voor te bereiden. In de media zie je veel fitgirls & sexy boys die hun maaltijden voor bereiden. Eindeloze rijst met broccoli, kip en repen of shakes. Dit is niet mijn reden om maaltijden voor te bereiden.

  • Gezonde maaltijd klaar voor een lange werkdag. Moet ik bijvoorbeeld rond 7 uur weg voor werk dan zorg ik dat ik een ontbijtje heb om mee te nemen. De kans is dan groter dat ik fruit of groente eet in mijn ontbijt i.p.v. broodje pindakaas.
  • Wanneer het eten voor 3 dagen is voorbereid heb ik extra tijd om aan mezelf te besteden. 1 keer in de keuken staan betekend dat je effectiever kunt werken. Wat ik vooral merkte is dat mijn keuken ineens 3 dagen heel schoon is.
  • Door meerdere maaltijden te maken kun jij je ingrediënten zo goed mogelijk gebruiken en zorgen dat je niks hoeft weg te gooien. #nowaste!
vegan curry

Curry met quinoa en vegan kipstukjes

2 porties

  • 70 gram droge quinoa
  • 2 uien
  • 400 gram sperziebonen (uit de vriezer)
  • 1 paprika
  • 1 pakje vegan kipstukje
  • ½ pakje Thaise gele curry kruidenpasta (fair trade)
  • 150 ml kokosmelk

Bereiding

  1. Snij de ui en paprika in blokjes.
  2. Verwarm een beetje kokosolie in een pan en bak de uitjes en paprika voor 5 minuten. Voeg de sperziebonen, kruidenpasta en kokosmelk toe en laat pruttelen tot alle ingrediënten gaar zijn.
  3. Kook ondertussen de quinoa volgens de beschrijving van de verpakking. Maak jij ook het ontbijtje met quinoa? Kook dan alvast extra quinoa voor het ontbijt.
  4. Bak de kipstukjes apart in een bakpan.
  5. Verdeel de quinoa, curry en kipstukjes over 2 bakken. Maak eventueel af met wat restjes rauwkost en cashewnoten.

Tip! Heb jij nog kikkererwten over in de koelkast? Vervang dan de kipstukjes en zorg dat alle ingrediënten thuis goed benut worden.

Deze maaltijd is gemakkelijk 3 a 4 dagen te bewaren in de koelkast. 

Ontbijtje met quinoa, plantaardige yoghurt & fruit

2 porties

  • 30 gram droge quinoa
  • 20 gram pecannoten
  • 150 soja yoghurt
  • 1 appel
  • Kaneel of speculaaskruiden

Bereiding

  1. Kook de quinoa volgens de beschrijving van het pak.
  2. Weeg alle ingrediënten af en verdeel ze over 2 bakjes of potten.

Je kan deze voorbereiden de avond van te voren. Zelf heb ik dit ontbijtje 2 dagen laten staan voordat ik hem opgegeten heb.

Vegan bircher muesli

2 porties

  • 40 gram muesli naar keuze
  • 200 ml plantaardige yoghurt
  • 100 ml havermelk (of andere plantaardige melk)
  • 100 gram mango (of ander fruit naar keuze)

 Bereiding

Het is heel simpel. Verdeel alle ingrediënten over 2 bakjes of potten. Roer het goed door elkaar en laat het ’s nachts staan. De volgende ochtend is het klaar om gegeten te worden.

Dit ontbijtje kan je gerust 2-3 dagen bewaren in de koelkast.

Vegan bircher muesli

Wil je nog meer inspiratie kijk dan naar dit recept van bijvoorbeeld Champignon burger. Burgers zijn ontzettend makkelijk om in voorraad te maken en te gebruiken als lunch of bij het avondeten.

Leave a Reply