was successfully added to your cart.
Desert

Vegan choco swirl cake

By februari 18, 2019 No Comments

Deze vegan choco swirl cake is eenvoudig en weinig voorbereidingstijd.  Je hebt er slecht 1 grote mengkom voor nodig en een extra mengbak. Het is een perfecte cake voor een feestje of om te trakteren en het is zelfs mogelijk  extra stukken in de vriezen.

Ingrediënten voor 1 cake blik:

 • 250 ml plantaardige melk
 • 200 gram suiker
 • 120 gram plantaardige boter ( zoals soja of margarine)
 • 250 gram tarwebloem of een mix van tarwe en spelt meel is ook erg lekker
 • 3 theelepels bakpoeder
 • Snuf zout
 • 30 gram cacao

Wat ga je doen

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden
 2. Meng de bloem of meel, bakpoeder en zout in de grote kom. Meng de suiker en plantaardige boter goed door elkaar en roer daarna de plantaardige melk erdoor. Doe de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en mixen maar!
 3. Vet je cakeblik in of doe er een bakpapiertje in. Giet de helft van het cakemengsel over in de andere kom en voeg daar de cacao aan toe. Roer het goed door elkaar. Nu kan je creatief je twee mengsels in het cake blik doen. Meestal doe ik om de beurt een beetje van elk mengsel zodat je straks goed het verschil ziet.
 4. Bak de cake af voor ongeveer 40 -45 minuten. Steek een prikker of mes in de cake en als deze er droog uit komt dan is de cake klaar. Anders laat je hem er nog even in staan.
 5. Laat de vegan choco swirl cake afkoelen en hij is klaar om te snijden!

Hou jij van een lekkere cake en wil je variëren qua smaken? Probeer dan de wortel- sinaasappel cake !

Wil jij alle leren over vegan bakken bekijk dan het boek dat wij eind 2018 hebben geschreven, deze is te vinden in de webshop. Ook geven wij tegenwoordig leuke workshops waar je bijvoorbeeld 5 technieken leert die jij kunt gaan gebruiken in de eigen taarten. Hou onze social media in de gaten voor datums!

veganistisch kookboek

Leave a Reply