
Zaterdag, tijd voor nieuwe vegan borrelhapjes die je misschien dit weekend wel kunt gebruiken. Het recept is een wrap rolletje met een prachtige kleur humus.
Welke smaak zal het zijn 😉 Rode biet natuurlijk!
Deze humus kun je ook gebruiken voor op een broodje, toast , dip of in de salade. Het leuke is dat je de rode biet ook zou kunnen vervangen door pompoen of een hand spinazie. Invriezen is ook mogelijk. Haal het een uur voor gebruik er uit en je maakt een top broodje of borrelhapje.
Ingrediënten:
Bakje humus
- 450 gram kikkererwten (gekookt)
- 20 gram koriander
- 1 kleine rode biet (gekookt)
- 1 eetlepel citroen
- 1 teentje knoflook geperst
- Zout en peper naar smaak
- 2 a 3 eetlepels water
Wat ga je doen
- Doe alle ingrediënten voor de humus in een blender of keukenmachine en mix het tot een gladde humus. Het is ook best lekker om nog wat stukjes kikkererwten in je humus!
- Bindt het nou niet goed genoeg voeg dan een beetje extra water toe!
- Snij wat rauwkost zoals komkommer, paprika en alfalfa.
- Beleg een wrap met de rode bieten humus en rauwkost en rol het op. Snij er klein borrelhapjes van.
Liefs Sifra
Wil jij nog meer inspiratie voor verschillende vegan borrelhapjes? Bekijk dan ook de gevulde tomaatjes of pesto bladerdeeghapjes!
Recente reacties