was successfully added to your cart.
-BlogSnacks

Vegan Borrelhapjes Gevulde tomaatjes

By januari 13, 2017 No Comments

Dit is het tweede recept van de super toffe vegan borrelhapjes die er aan gaan komen. Vandaag deel ik het recept van een gevuld tomaatje, klein maar fijn. De basis is tofu en olijfolie en je kan eventueel variëren door zongedroogde tomaten te vervangen door bijvoorbeeld pesto.


Ingrediënten:catering-tomaatje

voor 30 gevulde cherrytomaatjes 

  • 125 gram naturel tofu
  • 50 gram zongedroogde tomaten
  • 25 gram olijfolie
  • peper en zout

Wat ga je doen

Snij een heel klein stukje van de onderkant van het tomaatje af zodat het straks kan staan. Zorg dat je niet helemaal door het vruchtvlees heen gaat anders loopt de tofu straks aan de onderkant er uit.

Snij het topje van de tomaat eraf, draai even je mesje rond in de tomaat zodat wanneer je het tomaatje op de kop zet op een theedoek het vocht er iets uit kan lopen.

Zet alle tomaatjes dus op de kop op een theedoek.

Draai ondertussen de vulling ( tofu, zongedroogde tomaat en olie) in een blender/mixer tot een crème. Voeg zout en peper toe naar smaak.

Draai alle tomaatjes om. Doe de vulling in een spuitzak en spuit een mooi rozetje in het tomaatje. Strooi wat Italiaanse kruiden over de tomaatjes en ze zijn klaar om te serveren!


Heb jij ook super leuke ideeën tag mij dan op instagram of facebook want ik ben benieuwd wat voor inspirerend borrelhapje jij maakt ????

Hieronder zie je nog meer vegan borrelhapjes die er aan zullen komen!

Bekijk bijvoorbeeld het recept van de Pesto- bladerdeeghapjes of wraprolletjes gevuld met bieten humus.

Liefs Sifra

 

catering-hapjes-schaal

Leave a Reply