was successfully added to your cart.

Vegan Taart

Deze frisse avocado-limoen taartjes zullen het vast heel goed doen tijdens een feestje of verjaardag. Naast dat het feestelijk is, is het ook vegan en glutenvrij. Wat leuk om te weten is, is dat de dadels in de bodem het bindmiddel zijn in plaats van boter en suiker. De kokosolie in de vulling zorgt er voor dat de vulling harder wordt.

Dit is dus een typisch no-bake taartje wat wil zeggen dat het niet gebakken is. Naast no-bake taarten heb je ook RAW taarten en natuurlijk gebakken taart. Alles hierover lees je in ons nieuwe boek Bak to Basic.

BENODIGDHEDEN FRISSE AVOCADO-LIMOEN TAARTJES:

– 2 taartvormen van 10 centimeter doorsnee
– Blender of keukenmachine

TIJD:

Bereiding: circa 25 min.
Koeltijd: circa 30 min.

INGREDIËNTEN FRISSE AVOCADO-LIMOEN TAARTJES:

– 80 gram dadels (geweekt in water voor 4 uur)
– 80 gram pecannoten
– 50 havermout
– 2 rijpe avocado’s
– 50 gram kokosmelk
– 50 gram kokosolie
– 1,5 eetlepel ahornsiroop (of agave siroop)
– Sap van 1 limoen
– Rasp van 1 limoen
– Snufje zout

BEREIDINGSWIJZE FRISSE AVOCADO-LIMOEN TAARTJES:

1. Doe de dadels, pecannoten, havermout en een snufje zout in een keukenmachine of blender en hak het fijn totdat er een deeg ontstaat.
2. Bekleed de bodem van de twee taartvormen met bakpapier. Verdeel het deeg over de twee bakvormen en druk het met de bollenkant van een lepel goed aan. Zet de taartvormen in de koelkast zodat de bodem hard kan worden.
3. Doe de avocado, limoensap, ahornsiroop en de kokosmelk in de keukenmachine en mix dit totdat het een zachte mousse is. Doe de mousse is een grote kom.
4. Smelt de kokosolie in een pan op laag vuur.
5. Voeg de kokosolie toe aan de avocado mousse en meng dit goed door elkaar.
6. Haal de taartvormen uit de koeling en verdeel de avocado vulling eerlijk over de twee taartvormen. Zet de vormen voor ongeveer een half uur in de koelkast zodat de vulling hard kan worden.
7. Haal de taarten uit de koelkast en garneer ze met de rasp van een limoen en wat kokosschaafsel.

Eet smakelijk!

p.s. Laat me weten wat je vond van dit frisse & romige taartje en vergeet niet een kijkje te nemen op de pagina over Bak To Basic, het vegan taartenboek!

Leave a Reply