was successfully added to your cart.
-Blog

The Green Happiness Detox week #deel 2

By juni 18, 2017 No Comments

Wat kun je vinden in het boek

Het boek draait om de 7 detox dagen bestaande uit twee dagen van afbouwen, 3 detox dagen waarin je sapjes en smoothies drink. Vervolgens bouw je weer rustig op in 2 dagen. Naast de recepten en boodschappenlijst voor deze 7 dagen detox vind je informatie over detoxen, beauty tips, hoe je detox in je dagelijks leven toepast en aanpast aan jouw eigen lichaam en ritme. Het boek bevat extra recepten voor juices, ijsjes, smoothies en soepen. Hiermee kun je jouw detox verlengen of eventueel iets vervangen als je iets niet mag of lust.

Naast het boek krijg je een code waarmee je video’s kan bekijken van alle recepten en informatie uit het boek. De video’s van de recepten zijn met name heel handig als je voor het eerst of net begonnen bent met plantaardig eten. Structuren van bijvoorbeeld cakedeeg of de toffee snack zijn anders als dat je gewend bent. Online heb je ook toegang tot een aantal specials zoals: pasen, burgers, gourmetten en extra juices.

In #deel 1 van mijn detox week kun je lezen waarom ik ben begonnen aan deze detox week, handige tips en wat ik allemaal tegenkom in de eerste paar dagen. Ik neem je nu mee in de laatste paar dagen en mijn conclusie van de detox week.

De laatste detox dag vond ik erg zwaar. Ik zag er met name tegenop dat alle smoothies groen waren, geen idee waarom. Waarschijnlijk miste ik een beetje variatie en dat werkte verstikkend. Gelukkig kreeg ik langzamerhand wel weer extra energie. In het begin van de detox was ik heel erg moe en heb ik veel op bed gelegen. Ik had hier gelukkig tijd voor en het was ook heel belangrijk dat ik een keer rust ging nemen. Deze detox was eigenlijk het laatste zetje die er voor zorgde dat ik het ook werkelijk deed.

detox sap.JPG

Tijdens de detox week dronk ik veel thee zoals met citroen, munt en gember.

Tea

De verrassing qua smaken waren de laatste twee salades die zeker vaker op tafel zullen verschijnen. De dressing van avocado & mango op de komkommersalade was verrukkelijk.

Tip! De salade is het lekkerste wanneer je de komkommer net hebt geraspt tot spaghetti. Zelf moest ik de maaltijd voorbereiden ( toen al even geproefd en helemaal verliefd) en was het de volgende dag minder lekker omdat de komkommer zacht wordt en veel water verliest. Het is juist zo lekker als de komkommer nog knapperig is!

Wij hadden genoeg aan 1 a 1 1/2 komkommer per persoon.

komkommer spagettie1.JPG

 

De nori – aardbeiensalade was ook heel lekker. De smaak van de aardbeien gaf een heerlijke frisse zoete smaak aan de salade en de nori bladen de hartige smaak. Mijn vriend at het zonder nori bladen en heeft dus wat gemist 😉

 

aardbei salade.JPG

Sweet sweet patato’s vielen hier ook in de smaak. Van te voren had ik niet gedacht dat het zo lekker zou smaken met alleen wat ahorn siroop, bosui en peper &zout.

sweet sweet patato.JPG

Tot slot..

Voor de detox week was druk en ontzettend gericht op eten omdat ik daar mijn energie uit wilde halen. Ik maakte minder gezonde keuzes en zorgde daardoor minder goed voor mezelf. Door middel van de detox week wilde ik weer een nieuwe boost van energie op doen. Ik wilde mezelf laten zien dat ik ook met minder eten kan en vooral met meer groenten en fruit.

Tijdens de detox had ik last van vermoeidheid maar gaf mezelf hier wel aan over. Ik heb kunnen uitrusten en daar ook van genoten. De eerste helft van de week was ik aan het wachten op mijn eetmoment. De tweede helft was ik aan het genieten van de dag, met heerlijke eetmomenten.

De detox week is voorbij en ik heb meer energie, goede moed, nieuwe plannen rondom werk en geen opgeblazen gevoel. Mijn relatie tot eten is weer op een rustig pitje, dat wil zeggen, ik ben er niet meer heel de dag mee bezig. Of er 1 of 2 kilootjes af is weet ik niet precies. Voor het eerst in mijn leven is dat niet mijn hoofddoel geweest en daar ben ik blij om.

Lieve mensen, zitten jullie nog te twijfelen? Doe het gewoon. Het is een moment voor jezelf (of jij en e familie) waarin je even terug kunt naar de basis en je je lichaam wat rust gunt. Bovendien is het een super goede start naar een gezondere levensstijl.

Liefs Sifra

 

ananassmoothie

 

 

Leave a Reply