was successfully added to your cart.
-Blog

The Green Happiness Detox week #deel 1

By juni 14, 2017 One Comment

Wat kun je vinden in het boek

Het boek draait om de 7 detoxdagen bestaande uit twee dagen van afbouwen, 3 detox dagen waarin je sapjes en smoothies drink. Vervolgens bouw je weer rustig op in 2 dagen. Naast de recepten en boodschappenlijst voor deze 7 dagen detox vind je informatie over detoxen, beauty tips, hoe je detox in je dagelijks leven toepast en aanpast aan jouw eigen lichaam en ritme. Het boek bevat extra recepten voor juices, ijsjes, smoothies en soepen. Hiermee kun je jouw detox verlengen of eventueel iets vervangen als je iets niet mag of lust.

Naast het boek krijg je een code waarmee je video’s kan bekijken van alle recepten en informatie uit het boek. De video’s van de recepten zijn met name heel handig als je voor het eerst of net begonnen bent met plantaardig eten. Structuren van bijvoorbeeld cakedeeg of de toffee snack zijn anders als dat je gewend bent. Online heb je ook toegang tot een aantal specials zoals: pasen, burgers, gourmetten en extra juices.

Waarom start ik met een detox

Zelf ben ik gestart met de detox om mijn lichaam weer wat rust te geven. Na een periode van hard werken merk ik dat ik minder goed let op voeding en mijn lichaam en geest een beetje de weg kwijt raakt. Door de starten met de detox ga ik weer terug naar de basis en geeft het eigenlijk een nieuwe start.

Ervaring eerste dagen van de detox

De eerste dagen gaan me redelijk goed af. Ik merk dat de overgang van de hoeveelheid eten niet heel veel verschilt met de maand ervoor. In de maand mei was ik al mijn voedingswaarde aan het bijhouden om te onderzoeken wat ik ongeveer eet en met name de hoeveelheid eiwitten.

Mijn vriend daarin tegen heeft wel meer honger en meestal ook 1,5 uur na de maaltijd al. Vandaag heb ik dan ook extra soep gekookt zodat er iets in huis is om op terug te vallen als we iets meer nodig hebben. Ook een extra stuk fruit of rijstewafel is op voorraad.

Boodschappen doen

Kosten eerste 3 dagen:

€80,00 ( inclusief nieuwe producten zoals hennepzaad)

Deze detoxweek heb ik besloten om zoveel mogelijk biologisch te halen. In het boek werd er namelijk terecht geschreven detoxen en dan bespoten fruit en groenten eten. Mijn vriend en ik lopen er regelmatig tegenaan dat we het liefst helemaal biologisch zouden willen eten (we doen het nu half). Halverwege de maand zien we dan dat het budget van het eten echt wel aan het opraken is en stappen we weer over naar bijvoorbeeld de lidl of de markt. Met ons budget zou je zeker biologisch kunnen eten maar dat betekend wel dat we minder luxe producten kunnen aanschraffen en dit vind ik vooral jammer als het gaat om fruit en groenten.

Voor deze week hebben we dus besloten te investeren en meer uit te geven aan eten. Het blijft een terugkerend onderwerp, hoe gaan we biologisch eten en toch een de luxere producten kunnen gebruiken. Mocht je hier nou ook tegenaan lopen, dan zijn we heel benieuwd hoe jullie dat doen!

TIPS

Via de facebookpagina worden er verschillende vragen of adviezen gesteld aan elkaar. Ik zet er een aantal op een rij:

  • Zeewierpasta, niet gevonden of lust het niet. Waar kan je het mee vervangen?

Er zijn verschillende keuzes die je kunt maken denk aan pasta van courgette en een noriblad in stukjes ( deze lust ik bijvoorbeeld wel), boekweit of rijstnoedels of een paar eetlepels linzen. Je kunt ook kiezen voor gewone pasta maar dan wordt je maaltijd wel weer heel anders omdat je dan granen toevoegd.

  • Wel of niet extra eten/drinken bij honger?

Ondanks dat in het boek staat dat ieder lichaam anders is en dus ook je behoefte lopen veel mensen er tegenaan of je wel of niet meer neemt. Luister naar je lichaam en weet dat het geen ramp is als je iets meer neemt. Gebruik bijvoorbeeld wel de tip om eerst water te drinken, je hebt niet altijd honger vaak heb je dorst.

  • Waar kun je superfoods kopen?

AH (XL) heeft vaak veel verschillende soorten,  natuurvoedingswinkels, online zoals pit & pit.

  • Vervangen

Pompoen – wortel of zoete aardappel

Mango – ananas, perzik

Bleekselderij – komkommer of courgette

Carobe – cacao ( minder qua hoeveelheid)

choco smoothie1

2 pre-detox dagen

Wij hebben enorm genoten van de ontbijtjes en de snacks. Mijn vriend moest wel even wennen aan de bietensmaak maar dat komt nog wel. Via facebook viel het me op dat mensen toch nog zoekend zijn naar de structuur van bijvoorbeeld het cakebeslag voor de twee ontbijtjes. Voor de appelcake is het inderdaad zo dat het er echt als cake beslag uit ziet. In het tweede ontbijtje gebruik je havermout en plakt het wel aan elkaar maar ziet het er niet als beslag uit. Wees gerust als hij uit de oven komt is het helemaal gelukt!

Cheeky salad was heerlijk en viel echt in de smaak. De zeewier pasta was niet aan ons besteed en hebben we vervangen door courgette pasta en rijstnoedels. Ik verheug me op een smoothie en heb deze eigenlijk wel gemist deze twee dagen. Had ik gewoon toch lekker erbij moeten maken 🙂

Cheeky salad

chicken salad2

No bake chocolate toffees

toffee2.JPG

Creamy Organge Soup

Tip! bewaar de soep in de vriezer en kook de noedels en broccoli pas op dag 6.

soep met noedels.JPG

2 detox dagen

De detox dagen zijn begonnen en ik heb gelukkig een aantal rustige dagen waarop ik maar halve dagen werk. Voor het eerst in tijden geniet ik van rust en leg ik mezelf niks op. Voor het eerst dit jaar sla ik weer een boek open ( een andere dan een kook boek) en ben ik weer begonnen met lezen. Voor mij mag dit langer duren. Ik geniet van de sapjes en vind het eigenlijk allemaal wel top recepten. Voor mij is het net te weinig dus eet ik wat extra fruit er naast en mijn vriend nog rijstwafels en soep. Voor vanavond (detox dag 2) staat de Thaise soep op de planning omdat mijn vriend even geen kool mag! De soep heb ik net gemaakt en ruikt echt heerlijk, kan niet wachten.

 

Sunshine in a jar 

Heerlijke smoothie met mamgo, ananas, gember, paksoi en nog veel meer!

detox sap.JPG

Powerful Berry smoothie

red smoothie.JPG

 

De helft van de detox zit er op en ga beginnen aan de tweede helft. Via facebook en instagram deel ik mijn ervaringen en foto’s van deze week voor extra motivatie en steun ( die ik ook wel sommige momenten nodig heb). Ben jij nog niet toe aan een detox maar wil je wel beginnen met een healthy plantaardige leefstijl bekijk dan het zomerboek van The Green Happiness. Hier lees je over mijn ervaringen.

Geniet en laat je inspireren,

Liefs Sifra

toffee.JPG

Join the discussion One Comment

Leave a Reply