was successfully added to your cart.
-Blog

Seitan

By april 21, 2017 No Comments

In april 2016 was ik dol op het maken van burgers en wou ik me heel graag concentreren op ‘vleesvervangers’ . Het is maar vanuit welk kader je kijkt want ik heb nooit vlees hoeven vervangen omdat ik het ook nooit gegeten heb maar goed dan weet iedereen waar we het over hebben ;).

Mijn doel was een e-book schrijven vol met recepten van burgers, balletjes, kroketten en gehakt. Dat liep even anders, ik maakte wel een klein e-book met 5 dagmenu’s, snacks en tips. Mijn passie voor het maken van zelfgemaakte burgers en dat soort dingen stond even op een laag pitje en ik ging aan de slag met vegan snacks ( niet goed voor je buik;) ).

10.000 andere dingen kwamen er weer tussen door en uiteindelijke in maart 2017 kwam ik op facebook de online workshop ‘koken met seitan’ van Goherbie tegen. Nu zullen er vast mensen zijn die denken dat je ook best een recept kan vinden wat gratis is en het zo ook kan leren. Ik werd aangetrokken door de gezelligheid en humor van het filmpje. Soms kom je iets tegen en denk je gewoon dit past! A lá, ik kocht de cursus en ben nog steeds heel blij met de keuze en heb extra spiermassa door het kneden/wassen van de seitan:).

 

image-2017-04-21 (1)

De tarwegluten die overblijven na het uitspoelen van het deeg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

seitan

 

De humor en eerlijkheid van de filmpjes en geschreven teksten trok mij aan. Daarbij zijn er verschillende onderdelen die je onder de knie kunt krijgen met deze cursus.  Je begint met de basis, wat is seitan en hoe kun je een basis blok seitan maken. Vervolgens kun je verder gaan en leer je van alles over blokjes, plakken, gehakt en kroketten. Ik houd wel een beetje van experimenteren en laat de filmpjes dus af en toe los en ga ik zelf aan de gang. Een week later kijk ik weer een nieuw filmpje en zo ga ik met stapjes door de workshop.

 

 

 


 

 

sscrambled seitan2

De seitan die ik heb gemaakt vanuit de workshop heb ik ook gebruikt in een nieuw recept op mijn blog, Scrambled seitan.

Nu maak ik meestal van 1 kilo bloem seitan in kleine blokjes (dit is ongeveer 350 gram seitan), te zien in het recept van scrambled seitan. Met de hoeveelheid seitan die ik daaruit haal kun je met 2-4 personen van eten. Ik heb de seitan nu maximaal 3 dagen bewaard en moet nog gaan onderzoeken hoe je dit eventueel langer kan bewaren.

Hopelijk worden jullie ook enthousiast van seitan, zo niet misschien van vegan taart 😉

Maak jij nou ook seitan dan vind ik het erg leuk als je een foto deelt en mij er in tagt dan zie ik ook wat voor moois jij gemaakt hebt 🙂 Uniek eten kun je volgen via instagram en facebook!

Liefs Sifra

 

Leave a Reply