was successfully added to your cart.
Ontbijt

Pompoen Pannenkoeken

By oktober 27, 2017 One Comment

In Assepoester wordt de pompoen omgetoverd tot een koets. Ondanks dat de pompoen deze mooie kwaliteit heeft om een vervoersmiddel te worden toveren wij de pompoen om naar een heerlijke pannenkoek.

Het is weer de tijd van het jaar voor pompoen! In allerlei vormen; pompoensoep, pompoentaart, geroosterde pompoen en Halloween pompoenen.

Vandaag maak ik pompoenpannenkoeken van mijn restje pompoen. Je hebt maar 90 gram gekookte pompoen nodig dus misschien is dat bij jou wel over gebleven van het maken van een Halloween pompoen. In ieder geval kan je van een pompoen veel verschillende gerechten maken en dit is er één van. Je kan de pannenkoek beleggen zoals je wilt maar als leuke tip heb ik een receptje voor mango saus gemaakt.

Wist jij dat de pompoen familie was van de komkommer, augurk en courgette? Gek he, dat had ik echt niet gedacht!

Ingrediënten:

2 personen  (5 kleine dikke pannenkoekjes)

 • 90 gram pompoen
 • 50 gram havermout
 • 50 gram speltmeel
 • 200 ml amandelmelk
 • 1/2 theelepel bakpoeder
 • Kaneel

Wil jij glutenvrije pannenkoeken, vervang het speltmeel dan door extra havermout!

Saus

 • ½ verse mango
 • 30 ml vruchtensap of water

 

Wat ga je doen

 1. Snij en kook de pompoenblokjes totdat ze helemaal zacht zijn (schil mag mee gekookt worden). Na de kersttijd is de pompoen al een stuk ouder en is de schil minder lekker om te eten.
 2. Doe de pompoenblokjes samen met de andere ingrediënten voor de pannenkoekjes in een blender of keukenmachine en mix het totdat het een gladde massa is waar je pannenkoeken van kunt bakken. Ben jij bekend met banaan-havermout pannenkoeken dan weet je hoe de structuur ongeveer moet zijn. Het beslag is dikker dan bij een normale pannenkoek met bloem, ei en melk
 3. Bak in een bakpan 4 tot 6 pannenkoekjes
 4. Voor de saus mix je de mango en de vruchtensap of het water in een blender/keukenmachine totdat het een dikke saus is
 5. Serveer de pannenkoeken met de mangosaus en extra stukjes fruit of noten

Ga lekker genieten van deze overheerlijke pannenkoeken, die er ook nog voor zorgen dat jij extra groenten eet! Ik ga bedenken wat ik met de rest van mijn pompoen ga doen want hij is nog niet op!

Wat maken jullie het liefst van pompoen? Met jouw tips kan ik vast die grote pompoen op maken 🙂

Heb jij mooie foto’s van je pompoen gerecht deel het dan via instagram of facebook 🙂 Spread the vegan food love!

Volg ons ook op instagram of facebook voor meer recepten en ervaringen.

Liefs,

Sifra

Join the discussion One Comment

Leave a Reply