was successfully added to your cart.
-LactosevrijSnacks

Pasen : chocolade eieren

By maart 31, 2017 No Comments

Pasen is al vroeg dit jaar en daarom ben ik al aan de slag om heerlijke dingen te bedenken voor de paasdagen waar iedereen van kan genieten. Vorige week maakte in paaskippen (broodjes) maar die waren veel te hard dus die hebben nog wat oefening  nodig ;)!

Deze week maakte ik paas chocolade. Gespoten chocolade in de vorm van een ei versiert met bijvoorbeeld noten, kokos en cacao.

Wat heb je nodig:

  • 300 gram chocolade
  • 2 eetlepels kokosroom (harde deel bovenop de kokosmelk van een blikje)
  • Spuitzak en spuitmondje
  • bakpapier
  • versiering zoals noten, vruchtjes, kokos of eetbare bloemen

Wat ga je doen:

  1. Smelt 200 gram chocolade ( druppels of chocolade blokjes heel fijn gesneden) au bain marie tot 45 graden. Haal de kom met gesmolten chocolade van het vuur ( van de pan ).
  2. Leg op je werkbank een groot stuk bakpapier klaar en teken eventueel met een potlood dun de vorm die je wil spuiten.
  3. Voeg 100 gram chocolade toe en roer het goed door met een spatel totdat de koude chocolade gaat smelten. Voeg 2 eetlepels kokosroom toe en laat de chocolade koud worden tot 31 graden.
  4. Vul de spuitzak met de chocolade en spuit de vormen van de paaseieren.
  5. Versier de eieren met bijvoorbeeld noten, vruchtjes, kokos, cacao of eetbare bloemen.
  6. Laat de chocolade hard worden en je eieren zijn klaar om gegeten te worden!

 

image-2017-03-31 (1)

Heb je nou geen thermometer of vind je het veel te veel gedoe, geen paniek. Je kunt ook gewoon de chocolade smelten en dan spuiten, de chocolade glimt dan iets minder maar de smaak is er niet minder om!

 

Tip! Bewaar de chocolade niet in de koelkast dan zal de chocolade wit uitslaan. 

 

image-2017-03-31.jpgSinds maart bak ik taart, snacks en met pasen maak ik deze eieren bij Safa in Zutphen. Safa is een vegan taartenwinkel waar je ook terecht kunt voor een kopje koffie, thee, matcha latte en natuurlijk een taartje 🙂

Liefs Sifra

 

Leave a Reply