Koken met pure en onbewerkte ingrediënten om elke dag unieke maaltijden te creëren.
 
Ik ben Sifra Opstal- Dees en dit is mijn reis naar een gezonde leefstijl die bij mij past. Koken met onbewerkte ingrediënten, in hun zo natuurlijke mogelijke staat, is mijn inspiratiebron. Elke dag opnieuw probeer ik weer verse en eigen gemaakte maaltijden te creëren voor mezelf en mijn vriend.

Uniek eten
Op mijn vrije dagen kan ik uren in de keuken staan om heerlijke maaltijden te bereiden. Ik stop al mijn creativiteit in het koken om uiteindelijk elke keer unieke dingen te maken. Geen één gerecht is het zelfde en dat maakt het uniek. In de afgelopen jaren kreeg ik vaak de vraag wat ik nu weer voor eten mee genomen had. Dit heeft me nooit tegen gehouden om te eten zoals het voor mij goed voelt. Het is meestal niet voor de hand liggend zoals een boterham met pindakaas  of ham. Meestal nam ik een broodje humus, een handje rozijnen of een grote pot smoothie mee. Dit maakt mij wie ik ben!

My Green Healthy Journey
Mijn zoektocht naar een gezondere leefstijl begon enkele jaren geleden. Na een tijdje op mezelf te hebben gewoond waarin ik niet bewust bezig was met eten kwam er een keerpunt. Alle goede en gezonde gewoonte die ik van huis uit heb meegekregen kwamen weer terug op mijn pad. Ik begon weer meer biologische producten te kopen en groente en fruit werd steeds belangrijker. Mijn eetpatroon bestaat uit vegetarische gerechten en veganistische gerechten. Ik ben dol op alles met havermout en probeer zo min mogelijk suiker en dierlijke producten te gebruiken. Suiker vervang ik door fruit en bijvoorbeeld dadels en in plaats van melk gebruik ik kokosmelk wat ik ook veel lekkerder vind. Elke dag verwen ik mezelf wel met een smoothie van groente en fruit, heerlijk.

Visite?

Als er een jarige is? Ja dan eet ik taart mee :)
Ik wil niet dat iedereen voor mij extra dingen in huis haalt, het mag maar ik doe niet moeilijk. Bij andere mensen pas ik me vaak aan en kijk gewoon wat ik wel zou willen eten. Als er mensen bij mij thuis komen dan probeer ik ze te verleiden met heerlijke brownies die ik dan maak zonder toegevoegde suikers. In mijn leefstijl probeer ik het niet te zien als een verplichting om geen suiker of te veel vet te eten. Wanneer je iets moet dan lukt het vaak niet. Geef ik mezelf de ruimte om ook eens een lekker stuk appeltaart te eten dan kan dat, maar natuurlijk met mate. Hoe strikt je omgaat met keuzes rondom eten is aan jezelf.

Ik hoop dat ik jou kan inspireren met mijn verhalen, recepten en leuke ideeën. Reacties zijn van harte welkom en ik vind het leuk om te weten of mijn gerechten jullie ook zo goed smaken.

Liefs