was successfully added to your cart.
Diner

Naanbrood met 4 ingrediënten

By november 20, 2017 No Comments
vegan naanbrood

Naanbrood

Naanbrood is snel, makkelijk, lekker en met weinig ingrediënten te maken. Tijd om een héél blogpost te wijden aan naanbrood.  Naanbrood wordt veel gegeten bij Indiase gerechten, curry en bijvoorbeeld met hummus.

Het kwam niet vaak voor dat ik naanbrood kocht, net als pitabroodjes en wraps, omdat het op de een of andere manier toch snel droog werd of ging schimmelen. Het is wel belangrijk om een pak snel op te maken of heel goed te bewaren.

Maar echt naanbrood maken is zo veel sneller dan naar de supermarkt lopen, fietsen of rijden. Met zelfrijzend bakmeel, zout, sojayoghurt en kruiden heb je binnen 5 a 10 minuten heerlijk naanbrood.

Ingrediënten 2 personen:

 • 100 gram zelfrijzend bakmeel (of 100 gram tarwebloem + 1 theelepel bakpoeder)
 • 80 gram soja yoghurt (naturel)
 • 1/4 theelepel zout
 • 1/2 theelepel koriander (gedroogd)

Wat ga je doen

 1. Mix in een kom het zelfrijzend bakmeel met het zout en de koriander. Voeg de soja yoghurt toe en kneedt er een deegje van. Voeg extra bakmeel toe als het nog te nat is.
 2. Verdeel het deeg in 4 porties. Bestuif het aanrecht met bloem en rol de porties deeg uit tot een halve centimeter dik.
 3. Verwarm een grill of bakpan en bak het naanbrood voor 3 minuten aan beide kanten op laag vuur.  Et voilà, heerlijk vers brood!

Kruiden olie

Even als toevoeging aan het naanbrood, je kunt het dus bakken in de pan zonder olie net als een wrap! Het is nog veel lekkerder om het te bakken in een kruidenolie als jij het niet erg vind om een beetje vet toe te voegen aan je eten. Dus bij deze:

 • 1 eetlepel plantaardige olie
 • 1/4 theelepel knoflookpoeder
 • 1/4 theelepel kruidenzout
 • 1/2 theelepel koriander

Smeer beide kanten van het ongebakken naanbrood in met de kruiden olie en bak volgens de instructies hier boven!

Ter afsluiting van dit lange bericht over naanbrood! Je kunt het dus eten bij bijvoorbeeld deze lekkere linzensoep , curry of hummus.

Geniet!

Leave a Reply