

- Wauw, ik was echt blij verrast door het quinoa ontbijt van de eerste dag deze week. Jammie! Ik vond het echt jammer dat het op was. In week 3 heb ik hem dan ook nog eens gegeten in plaats van de fruity mini pizza. Wat ik nu zo lekker vond waren de verschillende smaken, de nootachtige quinoa, redelijke zoete soja yoghurt, frisse blauwe bessen en pistache noten voor de bite. Echt een blijvertje!
- De berry slice was echt super lekker maar erg onhandig om mee naar je werk te nemen. We hebben ze zeker gemaakt maar uiteindelijk heb ik de lagen los van elkaar gegeten en dat is ook mijn advies als je een druk leven hebt. Mijn vriend was ook verrast door de lekkere smaak van moerbeien die overigens redelijk goedkoop te krijgen zijn bij Lidl.
- Ik heb mijn vriend aan de fusion rice balls gezet. Hij was die dag vrij en heeft deze lunch dus gemaakt. Toen het klaar was heeft hij ze gebracht naar mijn werk, maar goed het is een man en hij was na een bal maken het wel zat en heeft het dus gewoon in een bakje gedaan. De smaak was er niet minder om maar we hebben er geen mooie foto van gemaakt;)
- Een favoriet van mij was de nacho night, hier heb ik van door gegeten tot mijn buik propvol zat. Ik was de uitdaging aan gegaan en heb zelf wraps gemaakt die ik vervolgens nog tot chips heb gesneden en in de oven heb afgebakken. Echt heerlijk maar veel werk (vooral de wrap) dus trek er even tijd voor uit.

- Ook deze week hebben we echt top gerechten gehad zoals de rijst noedels, sushi, summer salad en natuurlijk de chocolade cookies. De chocolade cookies waren al veel te snel op, zoals bij velen las ik. Ik heb dan dus ook nieuwe snacks gemaakt. De summer salad was voor mij echt een eye opener, ik gebruik eigenlijk nooit fruit in salades maar het is echt super lekker! Deze zal ik ook zeker in de toekomst blijven maken.
- De rijstnoedels waren echt super van smaak maar na een dag vonden we het toch minder lekker omdat de noedels een prutje worden wanneer je ze nogmaals opwarmt. Kook bijvoorbeeld de rijstnoedels voor de tweede dag op de dag zelf of eet ze koud.
- De Rose veggie pie is super mooi wanneer je er veel tijd in steekt echter vonden wij dat de smaken iets meer uitgesproken mochten zijn. Belangrijke tips zijn dan ook:
- proeft het deeg eerst en voeg extra zout en kruiden toe.
- proef de tofu vulling en voeg extra tomatenpuree of vegan pesto toe
- bak de hele taart af en bewaar de stukken voor de laatste dagen in de vriezer. In de koelkast ging het bij ons schimmelen en daarbij komt dat tofu makkelijk geurtjes opneemt dus sluit het goed af.

- De fruity mini pizza vonden wij iets te zoet en dan gaat het vooral om de bodem. In het vervolg zou ik ¼ minder dadels gebruiken en extra amandelmelk toevoegen totdat het een deegje wordt. Het lijkt me ook lekker om wat citroensap toe te voegen om meer balans tussen zoet en zuur te creëren
- De vegan frittata was voor veel mensen toch echt en hele zoektocht en heb dus foto’s voorbij zien komen van soepjes maar ook mooie taarten. Ik durfde het zelf niet aan om ongekookte kikkererwten door de blender te doen omdat ik bang was hem stuk te maken. (Blender doet het laatste tijd niet zo goed meer 🙁 )
Ik heb dus gekookte gebruikt en een grote scheut kikkererwten meel. Het was alsnog te zacht en ik had nog minder water toe moeten voegen. Ik had 100 ml gebruikt.
De afgelopen weken besteden we zeker meer geld aan boodschappen maar het is wel de moeite waard. Voorheen aten we meer brood en dat is een stuk goedkoper dan wanneer je een uitgebreide salade eet met bijvoorbeeld aardbeien of mango erin. Ons boodschappen uitje begint dan ook eerst bij de Lidl omdat daar de producten toch goedkoop zijn maar wel lekker. Bij de Lidl zijn ook steeds meer biologische en bijzondere producten, zoals moerbeien en superfoods, te vinden. Daarna gaan we door naar de Jumbo en eventueel nog langs de natuurvoedingswinkel. Hieronder vind je onze gemiddelde uitgaven.
Week 2 42 25 10
Week 3 62 15 5

Recente reacties