was successfully added to your cart.
-DinerLactosevrij

Meergranenrijst met zoete aardappel-cashew saus

By augustus 17, 2016 One Comment

Goedemiddag allemaal! Vandaag had ik echt zin om te experimenteren en ik wilde eens proberen om een lekkere saus te maken voor bij een rijst schotel. Ik heb gekozen voor een zoete aardappel-cashew saus die je zou kunnen gebruiken als vervanging voor een kaassaus, dus een vegan kaassaus!

Ingrediënten:

2 personenkaassaus.JPG

  • 150 gram meergranenrijst
  • 2 wortels
  • 125 gram champignons
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 ½ bosui
  • 2 rode uien
  • 1 gele paprika

Saus

  • 30 gram gezouten cashewnoten
  • 200 gram zoete aardappel
  • 50 ml kookvocht
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 teentje knoflook
  • ½ bosui
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • Zout en peper

Wat ga je doenkaassaus_1.JPG

  1. Snij de groenten en stoom ze gaar in een pan totdat de groenten bijna zacht zijn
  2. Kook de zoete aardappel samen met een ½ bosui en 1 teentje geperste knoflook
  3. Kook de meergranenrijst volgens de kooktijd van het pakje
  4. Hak de cashewnoten in een keukenmachine fijn en zorg dat het niet te ver door gaat en het een pasta wordt. Doe het cashewnotenmix in een apart bakje
  5. Mix nu de gekookte zoete aardappel, bosui, knoflook, kookvocht, amandelmelk en edelgistvlokken in een keukenmachine tot een gladde saus. Voeg vervolgens de gemalen cashewnoten en zout & peper naar smaak toe
  6. Verwarm de oven op 190 graden
  7. Doe de rijst en groenten in een ovenschaal. Giet de saus over de schotel heen en schuif de ovenschaal in de oven voor een kwartiertje

 

 

Geniet lekker van deze schotel en ik wens jullie een fijne avond 🙂

 

Liefs Sifra 

 

meergranenrijst.JPG

Join the discussion One Comment

Leave a Reply