was successfully added to your cart.

Dit taartje zat al een tijdje in mijn hoofd maar het heeft even geduurd voordat ik hem uit ben gaan proberen. Ik wilde het taartje veganistisch maken en gisteren heb ik dan eindelijk agar agar gehaald, een plantaardig bindmiddel. Het is een taartje met een bodem van rozijnen en noten. De bovenste laag is van mango sap met kleine stukjes mango.


 

Ingrediënten:mangotaart

Voor 2 personen

Bodem

  • 80 gram rozijnen
  • 30 gram noten
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel agave

Mango vulling

  • 220 gram appel-mango sap ( gebruik sap zonder toegevoegde suikers)
  • 50 gram mangoblokjes ( goed klein snijden)
  • 3 gram agar agar

 

Wat ga je doen

  1. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een blender en mix het tot een stevige mass
  2. Gebruik een kleine bakvorm of siliconen cup cake vormpjes
  3. Om er voor te zorgen dat het taartje na het opstijven makkelijk los komt, heb ik bakpapier gebruikt aan de binnenkant van de vorm. Zowel op de bodem als de ronding van de bakvorm
  4. Doe het mengsel van de bodem in de bakvorm en druk het stevig aan
  5. Verwarm de ingrediënten voor de mangovulling op in een pannetje
  6. Laat het ongeveer 4 minuten koken en kijk telkens of de agar agar al gesmolten is
  7. Laat het mango mengsel afkoelen tot dat het lauw is
  8. Giet nu het mango mengsel uit over de bodem
  9. Laat de taart afkoelen en opstijven in de koelkast

 

Genieten maar!

 

Liefs Sifra

 

 

Leave a Reply