Een maaltijdsoep is altijd handig toch. Komt er nou een drukke dag aan dan bereidt je de soep gewoon voor en heb je aan het eind van je drukke dag een heerlijke volle soep staan. Gegarandeerd dat je dan dus gezond eet en niet langs de snackbar gaat. Deze heerlijke variant is veganistisch en past deze maand April dus perfect in mijn vegan challenge.
Preptime: 15 min Cooktime: 40 min Totaal: 55 min
Ingrediënten:
- 200 gram rode linzen
- 1 blik ( 400 gram) tomatenblokjes
- 1 blik ( 250 ml) kokosmelk
- 700 ml groenten bouillon
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1,5 theelepel garam masala
- Snufje chilli
- Peper en zout
Wat ga je doen
- Fruit de uitjes met de knoflook in een pan
- Voeg de kruiden toe en laat nog een minuutje bakken
- Voeg nu alle overige ingrediënten toe aan de pan en laat het rustig pruttelen
- Kook de soep tot dat de linzen gaar zijn. Dit duurt ongeveer iets meer dan een half uurtje. Voeg extra bouillon toe als de soep droog aan het koken is.
Dat viel mee toch. Nu gaan genieten want waarschijnlijk ruikt het nu heerlijk in huis.
Liefs Sifra
[…] afsluiting van dit lange bericht over naanbrood! Je kunt het dus eten bij bijvoorbeeld deze lekkere linzensoep , curry of […]