was successfully added to your cart.
-DesertKoekjesSnacksSuikervrij

Kruidkoek met witte chocolade- dadel topping

By februari 2, 2017 4 Comments

De eer van het recept van deze kruidkoek gaat sowieso naar mijn vader! Thanks dad 🙂  Dit is wel een van de lekkernijen die mijn vader maakt en die we dan, voor het avondeten, nog even naar binnen smikkelen ;). De kruidkoek is niet heel zoet en je kan variëren met kruiden en vulling ( noten of vruchten) en voor de topping kun je ook lekkere dingen bedenken.

Eigenlijk is een topping niet nodig wanneer  je het mee neemt als onderdeel van bijvoorbeeld je lunch. Het is smaakvol en bevat niet al te veel ongezonde suikers en geen boter.

kruidcake4.JPG

Ingrediënten bakvorm 24 cm

  • 450 gram speltbloem of meel
  • 200 gram agavesiroop
  • 200 gram appel diksap
  • 200 gram appelmoes of banaan
  • 20 gram kaneel of mengsel van kaneel/speculaaskruiden/gember/anijs
  • 14 gram bakpoeder
  • snufje zout
  • eventueel 2 handjes rozijnen/noten/zuidvruchten

Wat ga je doenkruidcake.JPG

  1. Meng de droge ingrediënten in een grote schaal. Voeg de natte ingrediënten toe.
  2. Alles goed mengen en in een ingevette cakevorm scheppen.
  3. Strijk de bovenkant goed glad.
  4. Bak de cake op 170 graden gedurende ongeveer 30 minuten (hangt af van dikte van het beslag.
  5. Los de cake en laat het afkoelen.
  6. Maak eventueel een topping van vegan witte chocolade en kokosmelk ( of andere plantaardige melk).

Tip! Heb je geen appelmoes in huis maar nog wel appels, peren, banaan of frambozen in de vriezer. Geen probleem, mix de juiste hoeveelheid fruit in een blender en dit is je vervanging van de appelmoes.

kruidcake3.JPG

Volg mij ook op instagram of facebook voor meer recepten en ervaringen

Liefs Sifra

kruidcake2.JPG

Cascara
Next Post

Join the discussion 4 Comments

Leave a Reply