was successfully added to your cart.
-BlogLactosevrij

Kookboek review: De vegarevolutie

By april 29, 2017 No Comments

 

Persoonlijk raak ik altijd weer enthousiast als ik (voor mij) nieuwe kookboeken koop en daar mee aan de slag ga. Het is niet dat ik dan alle recepten precies maak maar het gaat me meer om de inspiratie en daarbij wordt ik er zo vrolijk van dat  er zo veel mensen bezig zijn met plantaardig koken of vegetarisch.

de vegarevoltie.JPG

Inhoudelijke informatie

Kookboeken zijn  ook heel handig als het gaat om informatie over ingrediënten en tips en tricks. Daar ontbreekt het zeker niet in het boek: De vegarevolutie van Lisa Steltenpool. De eerste 100 pagina’s zorgen ervoor dat je een duidelijk beeld krijgt over; Hoe veganistisch eten je gezond en fit houdt, hoe je deren kunt redden, de milieuproblemen en hoe overleef je als veganist in een niet veganistische wereld. Dit laatste trok mij erg aan omdat ik er zelf tegenaan loop dat je het nooit goed kan doen, in niemand zijn ogen. Al vanaf kleins af aan vonden mensen het raar dat  ik en mijn familie geen vlees aten, dit heb je immers nodig anders ga je dood 😉 ( zelfde geldt voor suiker volgens deze mensen). Het gaat dan al heel mijn leven zo dat ik me moet verdedigen waarom ik eet wat ik eet. Daar tegenover staat dat ik niet alles voor elkaar heb om de morele veganist te zijn. Bij mij gaat het met name om het eten en de gedachten het beste te doen voor jezelf maar ook de wereld.

Het boek geeft inzicht, misschien geruststelling voor sommige (voor mij wel, niet iedereen is perfect en struggled met de zelfde dingen), tip over hoe om te gaan met feestje/vakantie/uit eten/ vrienden en discussie. Super handig en ik werd er gelukkig van. Ik nam het boek mee toen ik een dagje naar de sauna was en heb weinig van de sauna gezien ;).

Eiwitten

Het meest geboeid was ik door het verhaal over eiwitten en hoe je ervoor kan zorgen dat je voldoende eiwitten binnen krijgt als je plantaardig eet. Dit is echt de moeite waard om te weten en zal er voor zorgen dat je keuzes gaat maken om de juiste maaltijden samen te stellen. Er staan een aantal voorbeeld maaltijden met voedingswaarde waardoor je kunt zien hoe je voldoende eiwitten binnen krijgt. Zelf ben ik hier echt actief door geworden en probeer de juiste combinaties te maken gedurende de dag.

Recepten

In het boek staan verschillende categorieën met recepten; Ontbijt, lunch, diner, desserts& gebak, snacks & tussendoortjes en drankjes en smoothies. Gisteren heb ik de ‘no-meat loaf’ gemaakt en ontzettend lekker en handig. Makkelijk in te vriezen voor een moment dat je iets minder tijd of energie hebt. Vanmorgen dronk ik een heerlijke smoothie van druiven, avocado en limoen. Vullend door de avocado en fris door de limoen. Ook leuk was het recept van scrambled tofu, zelf maakte ik dit met seitan :).

noten-linzenbrood.JPG

No-meatloaf met linzen en noten

Conclusie: Dit was een boek waarin veel informatie stond, op een leuke manier geschreven die aansluit bij de manier waarop je denkt. Het blijft boeien en wordt ondersteund door heerlijke recepten die zeker de moeite waard zijn om te gaan proberen.

Veel liefs,

Sifra

noten-linzenbrood2.JPG

Seitan
Next Post

Leave a Reply