was successfully added to your cart.
Desert

Kokospudding met kersen

By februari 26, 2019 No Comments

Deze vegan kokospudding wordt gebonden met agar agar, een sterk bindend product. Van de agar agar heb je weinig nodig. Het is belangrijk om agar agar goed af te wegen omdat je structuur anders te hard of juist te zacht zal worden.

2-4 porties

  • 400 ml kokosmelk
  • 2 gram agar agar poeder (of ½ theelepel afgestreken)
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 250 gram kersen op sap
  • ½ eetlepel arrowroot
  • 1 stokje vanille

Wat ga je doen

  1. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit.
  2. Verwarm in een pan 100 ml kokosmelk, de agar agar, ahornsiroop en de vanille. Laat 2 minuten koken en roer goed. Voeg de rest van de kokosmelk toe en roer nogmaals goed door. Verdeel over 2-4 glaasjes of bakjes.
  3. Laat de pudding een half uur afkoelen in de koelkast.
  4. Mix de arrowroot met een klein beetje vocht van de kersen. Verwarm de kersen en het sap in een pan. Voeg het mengsel met arrowroot toe en kook enkele minuten. Laat afkoelen en verdeel over de afgekoelde kokospudding

 

Ben jij dol op toetjes? Check dan ook ons recept voor rijstpudding!

Super leuk als jij de pudding hebt geprobeerd. We zijn benieuwd wat je er van vind en vinden het leuk als je het deelt en Uniek Eten tagt.

Liefs Sifra

Leave a Reply