was successfully added to your cart.
Over mij

Ik ben een Foodie

By maart 14, 2016 No Comments

Ik ben een foodie“We gaan met een Foodie op vakantie” zei een van mijn studiegenoten toe we met ons afstudeergroep “heidagen” hadden. Een foodie? wat is dat nou precies, wat wil dat nou zeggen over mij? Iemand die rare dingen eet op momenten dat andere een broodje hamburger eten. Iemand die anders is en gekke dingen eet, dat wilde ik niet zijn. Ik wilde gewoon normaal zijn, net als andere mensen. Gewoon ontbijten met een broodje pindakaas of yoghurt met krokante muesli vol suiker. Zo was ik helaas niet, misschien wel nooit geweest.

De eerste keren waren mensen verbaast als ik een potje appelmoes mee had ( dat is toch voor baby’s??) of een handje rozijnen. Appelmoes is nog vrij normaal toch? dacht ik! Er kwamen steeds andere dingen uit mijn schooltas, zoals een paar stengels bleekselderij of een hele komkommer. Dan was het ook: Sifra wat eet jij nou weer? meestal reageerde ik een beetje beschamend “bleekselderij”. Soms had ik een prachtige rode smoothie bij me en dan zeiden mensen wel eens ” oeh lekker bosvruchten smoothie”, waarop ik moest antwoorden “nee banaan met rode biet”.

Op mijn werk zit ik wel eens met een weckpot vol overnight oat, gewoon als lunch of ik eet nog even mijn ontbijt omdat ik zo vroeg was begonnen. Ik zit daar dan en ik voel mensen naar me kijken, ik voel de vraagtekens. Dan is er een die zegt “wat voor gezonds heb je bij je?”of “jij zorgt wel goed voor jezelf met al die gezonde dingen”. Stiekem lach ik dan even in mezelf want ik kan er tegen, het maakt me niet meer uit.

Ik ben eindelijk blij met mezelf en mijn eet gewoontes. Dat betekend dat ik niet meer bezig ben met wat andere van mijn maaltijden vinden en dat is zo een grote opluchting. Ik kan kiezen wat voor mijn lichaam en geest goed voelt. Wat nog veel leuker is dat mensen het juist leuk vinden of dit nu komt door mijn eigen positiviteit of dat de maatschappij veranderd is, ik weet het niet. Het is zo mooi om te zien hoeveel mensen er bezig zijn met gezond eten en dat zie ik nu pas. Ik denk dat je dat ook pas kan zien wanneer je jezelf accepteert en openlijk rond kunt gaan kijken. Ik moet dan ook terug komen op de betekenis van een foodie, ik denk dat het iemand is die bezig is met een gezonde leefstijl, experimenteert en probeert. een foodie kijkt buiten de bewandelde paden van voeding waardoor het misschien raar lijkt in het begin. Maar goed, iets proberen wat je nog nooit gedaan hebt is toch vaak raar. Mijn conclusie is dan ook dat een foodie misschien wel een pionier is, een onderzoeker naar zijn eigen ideale etenspatroon die er voor zorgt dat je gezonde voedingsstoffen binnen krijgt.

Ik mag trots zijn dat mensen me zien als Foodie 🙂 ik vind het een compliment, nu wel!
Ik ben een foodie 1

Liefs Sifra

Leave a Reply