was successfully added to your cart.
-GlutenvrijLactosevrijOntbijtSuikervrij

Havermoutje met vries gedroogde bosvruchten

By februari 18, 2017 No Comments

Een havermoutje maken is niet een hele grote kunst maar wat je er in doet is wel van belang. Fruit, noten, kruiden en zaden, alles is mogelijk en het is het mooiste al je altijd weer een nieuwe combinatie bedenkt.

Daarom ben ik altijd op zoek naar nieuwe combinaties. Het recept van het havermoutje is dan ook vrij standaard en voel je vrij om lekker te variëren in bijvoorbeeld de plantaardige melk. Voor deze heb ik gekozen voor amandelmelk die iets minder vet bevat dan kokosmelk.

Dan de vulling 🙂 appeltjes, pecannoten en vries gedroogde bosvruchten. Vooral de bosvruchten maken dit heel interessant omdat het zoet is ( niet overweldigend) en het is knapperig 🙂


havermout met gevriesdroogde bosvruchten.JPG

Ingrediënten:

1 bakje havermout

  • 40 gram havermout
  • 120 ml amandelmelk
  • 1 theelepel agave
  • ½ appel
  • 2 eetlepels vriesgedroogde bosvruchten
  • pecannoten

Wat ga je doen

  1. Breng de havermout, amandelmelk en de agave in een klein pannetje aan de kook. Dit duurt niet zo lang wanneer je snelkook havermout gebruikt. Gebruik je geen snel kook havermout laat het dan weken gedurende de nacht want dan ben je in de ochtend lekker snel klaar.
  2. Voeg de appeltjes na enkele minuten toe aan de pan en laat ze ook even mee sudderen. Wanneer de havermout gaar is haal je het van het vuur.
  3. Doe de havermout in een bakje en versier het met de pecannoten en vries gedroogde bosvruchten. Maak snel een foto want door de vocht van de havermout worden de knapperige bosvruchten zachter en dat is jammer omdat ze zo heerlijk zijn.

 

havermout met gevriesdroogde bosvruchten1.JPG

 

Tip! NADA heeft heerlijke vries gedroogde aardbeien en de Ekoplaza heeft vries gedroogde bosvruchten.

Liefs Sifra

Leave a Reply