was successfully added to your cart.
GlutenvrijKoekjes

Havermout -rozijnen koekjes

By januari 8, 2019 No Comments

Het is januari en beginnen we met gezonde koekjes vol heerlijke natuurlijke ingrediënten. 2019 staat voor Uniek Eten in  het teken te laten zien waar Uniek Eten bijzonder is en wat onze specialiteit is.

Wist jij dat de naam Uniek Eten staat voor het feit dat iedereen verschillend is? Dat er geen precieze methodes is om te eten voor iedereen. De een houd van een stevig ontbijt, de ander van een lichte smoothie. Verder verschillen we allemaal op gebied van; tijdstip van eten, hoeveelheid, smaken, structuur, verhoudingen of op een bord of in een kom geserveerd. De variaties zijn eindeloos. Wij willen jou in 2019 inspireren je eigen unieke eetpatroon te ontdekken, meer natuurlijke onbewerkte producten te eten en je eigen voetafdruk te verminderen.

Terug naar deze lekkere havermout koekjes met rozijnen. Dit is het eerste recept wat ik maakte in mijn nieuwe huis in Arnhem. Ik ben ontzettend dankbaar dat het zo snel gegaan is en dat ik echt een unieke plek heb. In de koekjes kun je best wat restjes gebruiken en daarom zal ik in de beschrijving daar tips over geven.

Ingrediënten:
 • 1 banaan (of 1,5 appel gepureerd)
 • 100 gram havermout
 • 50 gram zaden.  Zoals mix van: lijnzaad, zonnebloem of pompoenpitten
 • 60 gram rozijnen
 • 2 eetlepels agave of ahorn
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 theelepel kaneel
 • Snuf zout
 • (eventueel 2 eetlepels havermelk of water)
Wat ga je doen:
 1. Verwarm de oven op 180 graden.
 2. Prak de banaan in een grote kom.
 3. Maal de havermout in een keukenmachine of blender (of gebruik havermeel). Door het alvast te maken zal het straks makkelijker aan elkaar plakken.
 4. Doe alle ingrediënten bij de kom met banaan. Zorg wel dat je even alles goed door elkaar mixt voordat je het door de banaan mixt.
 5. Is het deeg nog te droog voeg dan de havermelk of water toe. Dit zal er voor zorgen dat het echt een deegje wordt.
 6. Leg een bakpapiertje op de ovenplaat. Maak 10 ronde koekjes en leg deze op de plaat.
 7. Bak de koekjes in 15- 20 minuten af.

 

Deze koekjes doen me altijd een beetje aan vroeger denken.We aten altijd Russisch brood wat ook vol zit met rozijnen, zaden en noten. In mijn variant vandaag voegde ik ook nog wat overgebleven stukjes hazelnoot toe. Voel je dus vrij om te gebruiken wat je in huis hebt maar hou je wel aan de basis verhouding van het recept.

Ken je Bak to Basic al?

Bak to Basic geeft jou nog meer inspiratie om een geweldige taart, zoet of hartig, en lekkere snacks op tafel te zetten. Zet een heerlijke taart of quiche op tafel voor familie of geef hem

Volg Uniek Eten via Instagram  en deel jouw vegan lekkers. Tag @uniek.eten zodat wij jou foto kunnen zien en gebruikt de #baktobasic wanneer jij een recept maakt uit ons boek.

Wij zijn ontzettend benieuwd naar jouw creaties

Liefs Sifra

 

Maak jij je eigen havermelk? zo ja dan kun je de haverpulp ontzettend goed gebruiken voor deze koekjes. Vervang de helft van het gewicht van de havermout voor de pulp. Het is wel belangrijk dat je ook nog wat droge havermout gebruikt anders worden de koekjes te nat!

 • Bak to Basic – Het vegan taartenboek

  Waardering 5.00 uit 5
  24.95

Leave a Reply