was successfully added to your cart.
-Diner

Gevulde aubergine flapjes in tomatensaus

By januari 6, 2017 No Comments

Het maken van een maaltijd voornamelijk uit groenten en zonder granen bijvoorbeeld kan nog wel eens lastig zijn. Op een gegeven moment maak je altijd maar weet het zelfde zoals salade, soep, roerbak, burgers of groente pasta. Mijn hersenen moesten dus even aan het werk om een leuk en nieuw gerecht te bedenken. Dit gerecht komt overigens best in de buurt van pasta maar is weer eens iets anders als courgette spirelli.

Ingrediënten ( 2 personen):

1 auberginegevulde aubergine1.JPG

Vulling

  • 140 gram witte bonen
  • 50 gram gezouten gebrande cashewnoten
  • 1 eetlepel edelgistvlokken
  • peper & zout

Saus

  • 4 grote tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1/2 bosje basilicum
  • zout & peper

Wat ga je doen

Snij de aubergine in dunne plakken. De grote plakken ga je straks gebruiken voor het maken van de flapjes maar grill straks ook de kleine plakjes en gebruik deze ook als groente door de sas. Het is natuurlijk zonde om deze niet te gebruiken.

Grill nu de plakken in een droge pan totdat ze gaar zijn. Leg ze op een roostertje om ze af te laten koelen.

Snij ondertussen het uitje en fruit deze in een pan met een beetje kokosolie ( of andere soort plantaardige olie)

Pers de knoflook en snij de tomaten en voeg deze toe aan de pan met uitjes. Voeg ook de tomatenpuree toe en een beetje zout en peper. Laat de pan op het vuur staan totdat de tomaten helemaal zacht zijn. Laat het even afkoelen zodat het niet te heet in e blender gaat ( niet elke blender kan daar tegen)

Voor de vulling doe je alle cashewnoten in een blender en maal je het fijn tot “meel”. Let op doe het niet te lang want dan krijg je pasta. Zitten er eventueel nog grote stukken in haal deze er dan even uit. Voeg de witte bonen toe en mix het totdat het een puree wordt. Doe het mengsel in een schaaltje en voeg de edelgistvlokken toe en zout & peper naar smaak.

Vul de aubergine plakjes met de cashew-wittebonen vulling. De foto laat zien hoe je het moet doen. Probeer zoveel mogelijk flapjes te maken maar natuurlijk is iedere aubergine net iets anders en kan het zijn dat je bijvoorbeeld vulling over hebt.

gevulde-aubergine

 

Leg de flapjes op een bakplaat met bakpapier en verwarm ze in de over op ongeveer 120 graden.

Doe de tomaten saus samen met de basilicum in de blender en mix het tot een gladde saus. Verwarm het nogmaals in een pan en voeg zout en peper naar smaak toe.

Serveer dit gerecht is een schaal of diep bord. Doe de saus onderop en verdeel de flapjes over de twee borden. Strooi nog wat overgebleven basilicum over de gevulde flapjes!

gevulde-aubergine2

Enjoy 🙂

Volg mij ook op instagram of facebook voor meer recepten en ervaringen

Liefs Sifra

Leave a Reply