was successfully added to your cart.
-LactosevrijOntbijt

Frambozen en acaibessen bowl

By maart 8, 2017 No Comments

Eten is zo veel leuker als je er ook een feestje van maakt 🙂 Ik probeer altijd tijd te maken om mijn bord mooi op te maken want dit zorgt er voor dat ik met meer aandacht eet. Als ik met meer aandacht eet dan kauw en dit is goed voor de spijsvertering. Bovendien geniet ik meer van mijn eten en ben ik me bewust van het eten. Soms ( helaas te vaak) eet ik voor de tv en dan vergeet ik gewoon dat ik heb gegeten en krijg ik veel sneller weer trek. Eigenlijk zit ik dan gewoon vol maar op de een of andere manier heeft mijn hoofd niet geregistreerd dat ik gegeten heb.

Daarom probeer ik bewust bezig te zijn met mijn eten en laat ik vandaag zien hoe ik mijn ontbijtjes mooi maak.

Ingrediënten:

 • 1 banaan
 • 150 ml plantaardige melk
 • 200 gram frambozen
 • 1/2 theelepel acaibessen poeder
 • ter versiering: vijgen, cacao nibs, frambozen en kokosmelk en schaafsel.

Wat ga je doen

 1. Mix de banaan, plantaardige melk en de frambozen in een blender.
 2. Giet de helft van de smoothie in een mooie kom.
 3. Mix de acai bessen poeder door de rest van de smoothie en giet deze bij de frambozen smoothie. Kwak het er niet zomaar in maar giet het in strepen of sierlijke krullen.
 4. Doe het romige deel van de kokosmelk in een spuitzak ( die nog geen gat aan de onderkant heeft). Of gebruik een broodzakje en doe daar de kokosmelk in.
 5. Knip het puntje van de spuitzak of broodzakje af en zet dunne lijntjes op je smoothie van links naar rechts ( klein puntje voor dunne lijntjes)
 6. Gebruik de achterkant van een theelepeltje om streepjes te trekken door de rechte lijnen van boven naar beneden. Dit geeft het patroon van de smoothie hieronder. Versier vervolgens een rand met frambozen, vijgen en cacaonibs.

smoothiebowl

 

Versier je smoothie met hartjes! Zet stippen van kokosmelk op je smoothie en gebruik de achterkant van een theelepeltje om van links naar rechts door de stip heen te gaan. Hierdoor ontstaat er een hartje 🙂

 

smoothie 2

 

Maak je eigen granola om vervolgens elke smoothie te versieren. Deze rawnola is heerlijk voorin elke smootie! Chocolade rawnola is altijd een goede toevoeging!

pretty dark rawnola desert2_3

 

Versier, deel en geniet! Wij zijn benieuwd naar jou creaties! tag Uniek eten via instagram wanneer jij een mooie foto maakt.

Liefs Sifra

Leave a Reply