was successfully added to your cart.
DesertGlutenvrijLactosevrijSuikervrij

Frambozen bavaroise taart

By april 20, 2016 2 Comments

Verjaardagen zijn er om nieuwe heerlijke taarten te bakken toch! Vandaag is het mijn verjaardag dus ik sta lekker in de keuken een veganistische taart te maken voor dit weekend en natuurlijk al een stukje vanavond.


 

Ingrediënten grote taartvorm:

Bodem

  • 100 gram zachte dadels ( kleine dadels ongeveer 2 uur laten weken)
  • 100 gram rozijnen
  • 100 gram gemengde noten
  • 100 gram kokosolie
  • 150 gram havermout

bavaroise

Vulling

  • 3 grote bananen
  • 300 gram frambozen ( bv uit de diepvries)
  • 300 ml water
  • 300 ml kokosmelk
  • 100 ml warm water
  • 8 gram agar agar
  • Sap van een citroen
  • Citroenschaafsel van 1 citroen

 

Wat ga je doen

  1. Doe de ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en maakt het tot een kleverige massa
  2. Druk de kleverige bodem goed in een bakvormbavaroise 1
  3. Zet de bakvorm en laat de bodem koelen totdat de kokosolie weer hard is, ongeveer een half uur
  4. Pureer de banaan, framboos en 100 ml warm water tot een gladde massa
  5. Verwarm de 350 ml water, kokosmelk en agar agar in een pan totdat de agar agar gesmolten is, dit duurt ongeveer een kwartier
  6. Rasp de citroen en pers de sap uit een halve citroen
  7. Voeg de citroen en het mengsel van frambozen en banaan bij de pan met kokosmelk
  8. Roer goed door zodat de verschillende mengsel goed mengen
  9. Haal de bakvorm uit de koelkast en giet de vulling op de bodem
  10. Zet de bakvorm opnieuw in de koeling en laat de taart opstijven, ongeveer 1 uur
  11. Versier de taart met frambozen en stukjes chocolade !bavaroise.jpg 2

Ik ga genieten vanavond! Ik hoop dat jullie dat ook gaan doen en ben dan ook zeker benieuwd naar jullie reacties

Liefs Sifra

 

Join the discussion 2 Comments

  • Denise schreef:

    Hoi Sifra,
    Ik heb de bavaroise taart gemaakt, maar hij is helaas mislukt 🙁
    Alles gedaan volgens het recept en toch werd hij niet stijf genoeg. Kan het zijn dat je ipv Agar Agar(poeder) “agaranta”(vellen) hebt gebruikt?
    De 8 gram Agar Agar was bij mij namelijk niet genoeg voor 300 ml kokosmelk + 300 (of 350 ml?) water.

    Ben benieuwd!
    De bodem was overigens wel heerlijk 🙂

    Liefs, D

    • Sifra Opstal schreef:

      Hi D,

      Dat is minder dat hij dan niet lukt. Nee heb zeker weten agar agar poeder gebruikt. 1 gram bind 100 ml vocht. Tip: niet elke weegschaal is even specifiek. 8 gram is daarom best moeilijk af te wegen.
      1/2 (engelse maat) theelepel afgestreken is precies 2 gram. Probeer het op deze manier.
      Verder is het belangrijk dat het voldoende heeft gekookt en dat de agar agar is opgelost. Succes en als je nog vragen hebt hoor ik het graag. Liefs

Leave a Reply