was successfully added to your cart.
-

Een moment voor jezelf ~ in 5 stappen

By februari 13, 2019 No Comments
strandwandeling

Een moment voor jezelf plannen kan soms lastig zijn in deze tijd. We hebben veel verplichtingen, verwachtingen en activiteiten die we uit moeten voeren. We leggen onszelf vooral heel veel op en soms is het goed om na te gaan waarom jij dat doet, dit is heel persoonlijk. Waarom jij jezelf zoveel op legt is een onderwerp voor een ander moment! Vandaag wil ik je ondersteunen om in 5 stappen een moment te creëren voor jezelf.

Waar

Kies een plekje uit waar jij alleen kan zijn of waar jij jezelf prettig voelt. Denk aan je huiskamer, de hobbykamer, de tuin, het bos of een knus koffie tentje. Zelf merk ik dat soms het bos fijn is maar soms is het ook heerlijk om in een rustig koffietentje te zitten. Muziekje aan en op de achtergrond geroezemoes.

Activiteit

Kies jouw favoriete activiteit. Dit kan zijn schilderen, koken, lezen maar ook iets heel kleins. Wist je dat als je met aandacht een kopje thee drinkt en echt gaat proberen te proeven welke smaken er in zitten, je op deze manier al heel bewust bezig bent met jezelf.

Materiaal

Pak alle spullen die je nodig hebt om de activiteit te ondernemen. Misschien wil je een goede kop thee zetten, 1 hoofdstuk uit je boek lezen of wat breien. Zorg dat je alles bij de hand hebt zodat je niet halverwege moet op staan om de rest van de spullen te zoeken.

ontspannen

Sfeer

Set the mood! Kies bijvoorbeeld voor een klein lampje i.p.v. het felle grote licht, kaarsjes, wierook of een muziekje. Zet het raam open voor frisse lucht of doe het dicht omdat er buiten veel lawaai is. De sfeer kan bij dragen of het lukt om je te ontspannen, zo ontspan ik direct als ik een goed kopje koffie ruik!

Hoelang

Soms is het goed om te kiezen hoeveel tijd je gaat besteden aan jezelf. Dit kan je dan ook communiceren naar je omgeving (gezin) en weten zij dat ze je met rust mogen laten. Ben jij nou een persoon die de hele tijd op de klok kijkt omdat je misschien anders te laat komt ergens, bij deze een aantal opties:

  1. Zet een wekker
  2. Zet een play-list aan die de juiste tijd heeft
  3. Zet een podcast of meditatie aan

Deze oplossingen zorgen ervoor dat jij de klok kan loslaten en dat je weet dat je toch op tijd zult komen bij je volgende afspraak of activiteit.

 

Hopelijk heb je zo wat ideeën gekregen om goed te zorgen voor jezelf en hoe je dit kan doen. Vind je dit nu interessante onderwerpen en wil je er meer over lezen, laat het hier onder dan weten!

Liefs Sifra

 

Leave a Reply