was successfully added to your cart.
-DesertLactosevrij

Dessert voor Pasen

By april 11, 2017 No Comments

 

Zondag  16 April is het Pasen en gaan jullie misschien wel uitgebreid ontbijten, brunchen, lunchen of picknicken ( als het weer het toe laat).

Ikzelf ben dol op chocolade in alle vormen en maten;) Vooral chocolade taart, ijs en mousse. De avocado die ik vandaag deel is omgetoverd in een paassfeer! (zie de paasei pit, hihi zo leuk).

Hopelijk gaan jullie genieten van dit dessert en van alle paaseitjes. Vergeet niet ook wat hartigs te eten om het een beetje te compenseren!


Ingrediënten 2 tot 4 personen:

  • 1 avocado
  • ½ banaan
  • 35 gram agave siroop
  • 30 gram cacao
  • 30 gram kokosmelk
  • Versiering: pure vegan paaseitjes

Wat ga je doen

  1. Snij de avocado netjes in twee halve stukken. Verwijder de pit. Haal het vruchtvlees er netjes uit en leg de schil aan de kant, want hier ga je straks de chocolade mousse in doen.
  2. Mix de avocado, banaan, agave, cacao en kokosmelk in de blender tot een gladde mousse. Voeg eventueel extra agave toe als je houdt van een iets zoetere chocolade mousse.
  3. Verdeel de mousse over de twee avocado schillen. Je hebt te veel mousse om beide te vullen dus serveer de rest in een mooi glaasje of bewaar het voor de volgende keer.
  4. Druk een paaseitje op de plek waar normaal de pit van de avocado zit.

 

chocolade mousse4.JPG

 

Tip! Deze chocolade mousse is erg vullend daarom ook voor 2 tot 4 personen afhankelijk of je veel eet. Maar als je nog wat ruimte wil hebben voor andere lekkernijen zou ik het op eten met zijn vieren!

Liefs Sifra

P.s. Bekijk ook het recept voor gespoten paaseieren!

Leave a Reply