was successfully added to your cart.
Snacks

Chocolade – noten reep

By november 14, 2018 No Comments

Deze week testte ik de noten, vruchten en zaden van de Notenlaer. Ik kreeg een doos thuis gestuurd vol met heerlijke producten in mooie verpakkingen.

De verpakkingen bestaan uit papier van landbouwafval en plastic op cellulosebasis. Deze milieuvriendelijke verpakking is dus 100% composteerbaar. Laat jouw bestelling verpakken in hun milieuvriendelijke composteerbare verpakking. Duurzaamheid doe je samen!

De noten worden in de meest zuivere, 100% plantaardige arachideolie gebrand welke vrij is van conserveringsmiddelen, geur, kleur- en smaakstoffen. Check de website van de Notenlaer voor een uitgebreid assortiment.

Chocolade- noten reep

Een heerlijk recept gebaseerd op de mueslirepen van onze vader, wat een geluk hebben wij toch! Deze reep bestaat uit drie lagen en is het ideale tussendoortje voor mensen die van muesli-chocoladerepen houden! Goed om te weten: deze repen kun je ook bewaren in de vriezer. Maak dus maar een flinke voorraad.

Ingrediënten :

Laag 1:

  • 90 gram dadels (de notenlaer)
  • 50 gram pompoenpitten (de notenlaer)
  • 50 gram walnoten (de notenlaer)
  • 50 gram amandelmeel (de notenlaer)
  • Beetje water

 

Laag 2:

  • 100 gram notenpasta
  • 40 gram agavesiroop
  • 25 gram kokosolie
  • 25 gram water
  • Snufje zout

 

Laag 3:

  • 50 gram kokosolie
  • 5 gram cacaopoeder
  • 100 gram chocopasta zonder suiker

 

Extra nodig: pan, bakplaat, keukenmachine

 

  1. Voor de eerste laag doe je alle ingrediënten van laag 1 in de blender of keukenmachine. Hak het fijn tot het wat samen plakt. Bedek een bakplaat met bakpapier. Verdeel het mengsel over de bakplaat en druk het aan met de achterkant van een lepel. Zet de bakplaat even in de vriezer tot de volgende laag klaar is.
  2. Mix alle ingrediënten van laag 2 in de keukenmachine tot een gladde massa. Is de kokosolie heel hard? Smelt deze dan even. Verdeel het mengsel over de eerste laag en zet de bakplaat weer in de vriezer.
  3. Mix alle ingrediënten van laag 3 tot een smeuïge, half-vloeibare massa. Verdeel dit over de tweede laag en laat het koud worden in de koelkast. Snij met een warm mes mooie repen

Leave a Reply