was successfully added to your cart.
-

Borrel hapje: Pesto bladerdeeghapjes

By januari 7, 2017 3 Comments

Plantaardig eten hoeft helemaal niet saai te zijn. Het is ook niet zo dat wanneer je borrelhapjes moet serveren dat het blijft bij groente met hummus of bliss balls. In deze reeks borrelhapjes wil ik jullie laten zien dat er mee variatie is dan veel mensen denken! Heb jij ook super leuke ideeën tag mij dan op instagram of facebook want ik ben benieuwd wat voor inspirerend borrelhapje jij maakt 🙂

Ingrediënten

  •  6 plakjes vegan bladerdeeg ( te verkrijgen in natuurvoedingswinkels)
  • 30 gram gebrande cashewnoten
  • 50 gram spinazie
  • 22 gram basilicum
  • 45 gram olijfolie
  • zout& peper naar smaak

Wat ga je doen

Mix de cashewnoten, spinazie, basilicum en olijfolie in een blender totdat het fijn is zoals een pesto.

Verwarm de oven op 180 graden.

Plak 2 plakjes bladerdeeg aan elkaar zodat je een langere lengte hebt. Wanneer je straks het bladerdeeg oprolt heb je een groter rolletje.

Verdeel te pesto over de 3 lange plakken bladerdeeg en smeer het uit zodat de hele plak bedenkt is met pesto.

Rol de plakken op en snij ze in 8 stukken. Leg de spiraaltjes plat en druk ze even fijn met de bolle kant van een lepel. Dit zorgt er dat ze straks na het bakken vrij plat zijn.

Zet de bakplaat in de over en bak de hapjes voor ongeveer 30 minuten totdat ze goudbruin zijn. Zijn de hapjes nog niet helemaal knapperig laat ze dan nog even in de oven.

catering spiraaltje pesto.JPG

Tot de volgende ronde van deze plantaardige borrelhapjes!

Liefs Sifra 🙂

Join the discussion 3 Comments

Leave a Reply