was successfully added to your cart.
-Diner

Boekweit pasta met avocadoroosjes

By oktober 17, 2016 No Comments

Dit is een van mijn lievelingsrecepten als het gaat om een snelle pastaschotel. Het is weer iets anders dan tomatensaus dus daar word ik wel vrolijk van.

Dit recept is een basis recept en kun je dus zeker aanpassen door bijvoorbeeld met de groente te spelen of de pasta. Wat wel heel kenmerkend is voor dit gerecht zijn de gebakken champignons met citroen en dille in combi met de avocado. Ik raad je dan ook aan om dit niet weg te laten. Voeg wel bijvoorbeeld groente toe zoals paprika of boontjes zoals op de foto.

IngrediΓ«nten voor 2 personen

  • 150 gram boekweit of spelt pasta
  • 250 gram champignons
  • 2 rode uien
  • Eetlepel citroen sap
  • Eetlepel dille (gedroogd of handje vers)
  • Β½ komkommer
  • 1 avocado
  • Peper en zout

Wat ga je doen

  1. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pakje
  2. Snij de ui en de champignons klein en bak ze in een pan
  3. Voeg de citroen, dille en zout naar smaak toe
  4. Pureer de avocado met je vork fijn. Het mag nog een beetje grof zijn dat is helemaal geen probleem. Voeg zout en peper toe naar smaak. Wil je er ook een kunstwerkje van maken net als op de foto snij dan dunneplakjes en maak er een roosje va
  5. Doe de komkommer door een spirelli of maak dunne reepjes
  6. Serveer de pasta met gebakken champignons, spirelli komkommer en gaucamole

 

Nog een tip;

  • Gebruik je rijstnoedels eet die dan gelijk op en warm het niet nog een keer op. Dan wordt het erg zacht en dat is niet lekker.

dag 4 avond  1.jpg

 

 

Leave a Reply