
Ik ben echt wel gek op pizza, jij ook? Het is alleen zo vervelend dat een pizza eigenlijk alleen brooddeeg met kaas en saus is ( oke, ook wat groente en vlees). Het zit me toch meestal niet lekker als ik al na een broodmaaltijd in de middag ook nog een pizza eet. Er moet dus een heerlijk alternatief zijn en deze komt in de buurt.
Preptime: 30 min Bakingtime: 25 min Totaal: 55 min
Ingrediënten:
1 persoon
Bodem
- ½ bloemkool
- 2 eetlepels chiazaad
- 2 eetlepels havermout ( gemalen)
- Zout
- Peper
- Oregano
Saus
- 3 eetlepels tomatenpuree
- 1 eetlepel walnootolie ( of andere plantaardige olie)
- Zout, peper
- Basilicum
Topping
- Groente naar keuze
- Bv. ui, paprika, prei en avocado
Wat ga je doen
- Kook de bloemkool
- Pureer de bloemkool fijn met een blender, of stamp hem fijn.
- Voeg de chiazaadjes, het havermeel, zout, peper en oregano toe aan de bloemkool
- Spreid de bloemkoolmix dun uit over een bakpapier en leg het op een bakplaat
- Verwarm de oven op 190 graden
- Mix alle ingrediënten voor de saus in een kom en maak hem op smaak met peper, zout en basilicum
- Spreid de saus uit over de bloemkool bodem maar doe het voorzichtig want de bodem kan snel stuk gaan
- Versier de pizza met je eigen topping ( bv. ui, paprika en prei) en strooi er wat pompoenpitten overheen
- Schuif de bakplaat in de oven en haal na ongeveer 25 minuten een heerlijke pizza uit de
oven. Kijk wel af en toe in de oven want de tijd kan iets verschillen aan de hand van de dikte van je pizza bodem
Dat voelt best lekker of niet? Je hebt gewoon gekozen voor een healthy pizza vol met groente! Heb jij deze heerlijke bloemkool plaat pizza ook gemaakt, ik ben benieuwd hoe jij hem vond dus laat het me weten!
Liefs Sifra
Recente reacties