was successfully added to your cart.
GlutenvrijKoekjesLactosevrijSnacksSuikervrij

Bliss Balls met zachte vulling

By maart 16, 2016 2 Comments

 

Dit zijn echt super snacks. Knapperig van buiten door de chocolade en noten en zacht van binnen. Frambozen geven het een frisse smaak tegenover de dadels en de chocolade. Framboos en chocola is een van mijn lievelingscombinaties en mijn favoriete ijs smaak (heel af en toe moet dat toch kunnen!). Maar van deze gezondere snack kan jij vast ook niet lang afblijven.


Preptime: 25 min Cooktime: 0 min Totaal: 20 min


Bliss balls! knapperig van buiten, zacht van binnen

Bliss balls! knapperig van buiten, zacht van binnen

Ingrediënten 8 stuks :

 • 80 gram medjool dadels
 • 50 gram amandelen
 • 20 gram frambozen
 • 1 eetlepel kokosolie
 • 80 gram pure chocolade

Wat ga je doen

 1. Week de amandelen enkele uren voor dat je aan de slag gaat met deze heerlijke bliss balls
 2. Doe de medjool dadels, frambozen (als je bevroren gebruikt zorg dan dat ze ontdooid zijn), de geweekte amandelen en de kokosolie in een blender en maak het fijn totdat het een gladde mix is.
 3. Verwarm de pure chocolade au bain- marie. Ik heb de kokos & pecannoten chocolade van Tony Chocolonely gebruikt.Die nootjes zorgen voor een extra bite aan de bliss balls. Bovendien is deze chocolade ook vrij van lactose en dat is fijn als veganistisch eet.
 4. Maak ongeveer 8 bolletjes van de dadelmix.
 5. Doop om de beurt de balletjes in de chocolade. Haal de balletjes uit de chocolade. Ik heb dit met een vork gedaan zodat de balletjes een beetje uit konden lekken en ik een (redelijk) mooi balletje kreeg.
 6. Leeg de balletjes op een bord met bakpapier en zet ze in de koelkast ( ik heb 2 uur gewacht tot ze goed koud waren).
 7. Hou je nog even in want het is belangrijk dat de balletjes goed afkoelen. Als je bliss balls er te vroeg uit haalt dan wordt de chocolade snel zacht en dan mis je het knapperige buitenkantje.

Als de bliss balls klaar zijn leg ze dan op een mooie schaal en laat al je bezoek zien hoe hard jij je best hebt gedaan of bewaar ze lekker in een bakje dan heb je gezonde snacks voor de rest van de week. Je houdt chocolade over dus die kun je gebruiken in je volgende koekjes of gewoon de bak leeg likken!  Enjoy!

Liefs Sifra

Join the discussion 2 Comments

 • meinou schreef:

  Hoi Sifra,

  Ik vervang de medjool dadels wel eens met verse dadels. Die zijn ook heel lekker en zacht maar wel een stuk goedkoper. Dan moet je er alleen een paar meer gebruiken omdat ze kleiner zijn.

Leave a Reply