was successfully added to your cart.
DinerLactosevrij

Bijgerechten voor Kerst

By december 15, 2017 No Comments
vegan pommes duchesse

De bijgerechten kunnen echt niet ontbreken tijdens de Kerstmaaltijd, daarom deel ik vandaag mijn favoriete bijgerecht. Al zo lang ik me kan herinneren maakt mijn vader aardappelrozetjes ook wel ‘pommes duchesse’!

Aardappelrozetjes zijn rozetjes gemaakt van aardappelpuree. Ze hebben een heerlijk knapperige buitenkant en fluweel zachte binnenkant. Ze kunnen gekruid worden naar smaak of eventueel met wat pesto er door heen.

Kan je het gerecht ook voorbereiden? Dit gerecht kun jij zeker voor bereiden door de aardappelpuree klaar te hebben in een spuit zak. Voor het feestmaal hoef je dan alleen de rozetjes te spuiten en te bakken voor ongeveer 12 minuten.

Ingrediënten 20 aardappelrozetjes

  • 300 gram aardappel
  • 20 gram soja cuisine (of andere plantaardige melk)
  • 1 theelepel oregano
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • Zout naar smaak

Wat ga je doen

  1. Schil de aardappels en snij ze in grove blokken. Kook de aardappels in water totdat ze gaar zijn. Laat de aardappels afkoelen voordat je er puree  van maakt.
  2. Pureer de aardappel met een stamper of pureeknijper. Zorg dat er geen grove stukken aardappel meer in de puree zit anders zit je spuitmondje straks verstopt. Voeg de kruiden, zout en soja cuisine toe en mix het tot een geheel.
  3. Verwarm de oven op 200 graden en bedek ondertussen een bakplaat met bakpapier.
  4. Vul een spuitzak met de aardappelpuree. Spuit rozetjes en zorg dat ze even groot zijn. Dan is elk rozetje even knapperig en warm. Bak de aardappelrozetje in de oven voor ongeveer 12 minuten. Houdt ze in de gaten want elke oven is net weer iets anders. Is de buitenkant knapperig en bruin dan zijn ze klaar om op tafel te zetten.

Tip! zorg dat de aardappelrozetjes warm zijn als je ze op tafel zet, dan zijn ze het lekkerste.

 

Dit Pesto borrelhapje is ook ontzettend leuk om op tafel te zetten en hij is ook nog eens ontzettend lekker qua smaak!

HEB JIJ GENOTEN VAN DIT RECEPT, LAAT HET ME DAN WETEN IN DE REACTIES OF OP FACEBOOK EN INSTAGRAM

Dikke Kerstknuffel

Leave a Reply