was successfully added to your cart.
-Snacks

Borrelhapje #3 Basilicum dip

By februari 22, 2017 No Comments


Vandaag wil ik jullie voorstellen aan Merlijne van Natural Looking Good. In de toekomst zal zij mij ondersteunen in het schrijven van verschillende blogposts.

IMG-20170222-WA0002.jpgMijn naam is Merlijne Opstal, en op het moment volg ik de opleiding tot natuurvoedingskundige. Producten die natuurlijk, volwaardig en milieuvriendelijk zijn hebben mijn hart. Vandaar dat ik in mijn vrije tijd besloot te gaan vloggen onder de naam NaturaLookinGood. In mijn video’s geef ik tips over hoe je op een natuurlijke manier goed voor de dag kunt komen, door middel van goede cosmetica producten en gezonde gewoontes die een deugt zijn voor ons lichaam. Naast vloggen doet schrijven mij ook veel plezier, vandaar mijn samenwerking met Uniek Eten. De mooie recepten die Sifra maakt, vul ik graag aan met mijn kennis over de ingrediënten die zij voor haar unieke gerechten gebruikt!

 

Wist je dat..?

Het provitamine A bètacaroteen beter door het lichaam wordt omgezet in vitamine A, wanneer het geconsumeerd wordt in combinatie met vet? Dit is omdat bètacaroteen een vet oplosbare voedingsstof is. Bètacaroteen komt onder andere in grote hoeveelheden voor in oranje of gele groenten en fruit, zoals wortelen. Een goed excuus dus om gebruik te maken van deze heerlijke dip, wanneer je geniet van een schaaltje worteltjes!  NaturaLookinGood

basilicum dip2.JPG

Ingrediënten

  • Wortels
  • Gele paprika

basilicum spread

  • 14 gram basilicum
  • 50 gram walnoten
  • 30 gram zonnebloempitten
  • 1/2 theelepel mosterd
  • 3 eetlepels gekookte kikkererwten
  • zout en peper

 

 

 

Wat ga je doen

  1. Mix alle ingrediënten voor de basilicum spread in een blender. Voeg eventueel extra een klein scheutje olie toe om het iets zachter en smeuïger te maken.
  2. Serveer je dip met de groente en smikkelen maar!

 

 

basilicum dip1.JPG

 

Bekijk ook het kanaal van Natural Looking Good en volg Merlijne op Instragram.

Liefs Sifra

 

basilicum dip.JPG

Leave a Reply