was successfully added to your cart.
-Blog

Bali, morgen is het zo ver!

By februari 8, 2017 3 Comments

Jemig, pas nu ik echt bezig ben met het inpakken en checken of ik alles heb komt het wel erg dichtbij. Tijden heb ik lopen twijfelen of ik alleen weg zou gaan en uiteindelijk heb ik de knoop door gehakt. De voordelen en positieve kanten aan een reis ver weg waren zo veel groter dan de nadelen. Toch is het lastig om de nadelen en angsten aan de kant te zetten.

Hoe ben ik dan over die angsten en nadelen heen gekomen? Gewoon tegen iedereen zeggen dat ik naar Bali zou gaan ūüėČ Toen had ik geen keus meer en kon ik niet meer terug. Dit was een goede manier want ik begon steeds meer de positieve dingen in te zien die ik al diep van binnen wist maar niet wilde voelen.

 

Dit waren mijn plus punten:

 • ¬†prachtig land
 • ¬†heerlijk eten
 • ¬†inspiratie opdoen en ontwikkelen van Uniek eten
 • ¬†genieten en uitrusten
 • ¬†hotspots bezoeken
 • ¬†kookles volgen
 • ¬†toffe reis bestemming beschrijven
 • ¬†lieve vriendin op Bali opzoeken
 • ¬†zelf mijn boontjes doppen

Dit waren mijn min punten:

 • lange reis
 • geld
 • vaccinaties (kans op ziekte)
 • alleen zijn (vooral zonder vriend)

 

Die paar min punten wogen eerst zo zwaar, door er veel over na te denken en er over te praten zag ik in dat ik niet zo negatief moest denken. Ik moest gaan genieten van een mooie reis. Een beetje angst voor de min punten is er nog wel maar het overheerst niet meer. Dit was mijn proces vooraf en dan nu mijn toffe plannen.

Oke, concreet uitgedachte plannen zijn er niet en dat is een beetje raar voor mij. Het liefst weet ik waar ik aan toe ben en wat ik ga doen. De keerzijde daarvan is dat er minder ruimte is voor spontane dingen en kansen dus ik heb besloten om eens wat minder te plannen, challenge dus!

De grove planning

Vrijdag kom ik aan op Denpasar en wordt ik opgehaald door mijn lieve vriendin die daar al is. Dan gaan we enkele dagen overnachten in het zuiden aan het strand. Rustig aan komen en genieten van de omgeving en de zon (daar heb ik nu wel behoefte aan).

Daarna reizen we door naar Ubud en gaan we genieten van heerlijk vegan food, hotspots bezoeken, yoga en schrijven. Wat we zeker willen doen is: eten, eten, fruit eten, smoothies…. haha ūüėČ en dan nog kookles volgen, zilverworkshop, rijstvelden bezoeken, koffie drinken, aan het strand liggen, yoga, surfen, op de scooter en veel schrijven.

Vanuit Ubud reis ik zelf terug naar Denpasar en vlieg ik terug naar het, waarschijnlijk, koude Nederland. Natuurlijk heb ik wifi op veel plekken en ik hou jullie zeker op de hoogte en deel prachtige foto’s!

IMG_20170203_092601_492.jpg

 

Tot gauw,

 

Liefs Sifra

 

 

 

 

Join the discussion 3 Comments

Leave a Reply