was successfully added to your cart.
GlutenvrijOntbijtSnacks

Amandel- Appel taart

By oktober 12, 2018 One Comment

Vegan taart, cake, muffins en snacks kun je op verschillende manieren maken. De meest voorkomende is bakken in de oven. Naast bakken kun je ook raw en no-bake-taarten maken. Wij leggen je uit wat het verschil is in het artikel van de vegan kwarktaart.

Vandaag gaan we bakken!

De meest bekende manier van taarten maken is wel het bakken van een cakebeslag, schuim of koekdeeg. De variaties in soorten en smaken is op deze manier nog groter. Het scala aan ingrediënten van de plantaardige keuken is anders als het gaat om vet en bindmiddelen. In de standaardkeuken zul je bijvoorbeeld boter, melk en eieren vinden terwijl je in de plantaardige keuken sojakokosboter, lijnzaad, banaan, amandelhavermelk of kikkererwtenvocht vindt. Je hebt de mogelijkheid om bepaalde taarten bijna foutloos na te maken met plantaardige ingrediënten, maar het leuke is dat je nieuwe smaken en structuren van de plantaardige keuken gaat ontdekken.

Deze vegan amandel- appel taart is glutenvrij en ook geschrikt als ontbijt of gezonde snack. Er zitten voornamelijk fruitsuikers in en dat betekend dat het meer nuttige voedingsstoffen bevat dan witte suiker. Check jou pak met havermout om te kijken of hij glutenvrij is. Havermout in van nature glutenvrij maar wordt vaak verbouwd of verwerkt in ruimtes waar wel gluten aanwezig zijn.

BENODIGDHEDEN AMANDEL – APPEL TAART:

 

  • Brownie bakvorm ( ongeveer 20 cm bij 20 cm)
  • Mes
  • Grote mengkom

 

INGREDIËNTEN AMANDEL – APPEL TAART:

Bodem

  • 100 gram amandelmeel
  • 60 gram boekweitvlokken of glutenvrije havermout
  • 50 gram kokosolie (zacht)
  • 30 gram agave
  • Rasp van een ½ sinaasappel
  • 1 el maizena
  • Snufje zout

Vulling 

  • 1 appel
  • 100 gram abrikozenfruitbeleg (liefst zo min mogelijk suiker)

 

BEREIDINGSWIJZE AMANDEL – APPEL TAART

 

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een brownie bakvorm in met een beetje kokosolie.
  2. Doe de droge ingrediënten voor de bodem bij elkaar in een kom en meg het goed. Voeg de overige ingrediënten en een snufje zout toe en meng het tot je een plakkerig deeg hebt.
  3. Verdeel het deeg over je vorm, druk het goed aan met de bolle kant van een lepel. Het helpt om de lepel af en toe nat te maken, dan plakt het niet zo.
  4. Schep 100 gram abrikozen fruit beleg op de bodem en verdeel het.
  5. Snij de appel in dunne plakjes en verdeel deze over de jam.
  6. Bak het taartje in de oven voor 20 minuten totdat het goudbruin is. Laat het afkoelen voordat je het gaat snijden. Versier de taart nog met een dun laagje jam (dan glimt hij mooi) en amandelschaafsel.

Heb jij dit recept gemaakt laat dan een reactie achter of deel een foto via instagram @uniek.eten. Nog brandende vragen over bakken of taart, vraag maar raak, dat vinden wij leuk!

Wil je meer inspiratie voor seizoensgebonden taarten en de basis van plantaardig bakken bekijk dan ons boek Bak to Basic.

Liefs Sifra

  • Bak to Basic – Het vegan taartenboek

    Waardering 5.00 uit 5
    24.95

Join the discussion One Comment

Leave a Reply