was successfully added to your cart.
-LactosevrijLunch

5 vegan beleg tips

By maart 24, 2017 No Comments

De standaard belegsoorten die je op brood doet zijn voor veel mensen vlees en kaas. Wanneer je plantaardig gaat eten valt dit natuurlijk weg en lijken de opties heel klein. Humus is toch wel de meest voorkomende optie die aangeboden wordt, vooral bij eetgelegenheden.

Wanneer je goed op zoek gaat zijn er echt super veel verschillende soorten hartige spreads maar kun je ook creatief aan de slag met verse producten.

Hieronder neem ik je mee in de mogelijkheden waarmee jij jou broodje tot een feestje kunt maken.


Soja yoghurt
Soja yoghurt kun je gebruiken om je broodje hartig te maken of juist zoet. Meng 2 eetlepels sojayoghurt (bv Alpro go) met zout & peper en wat citroensap naar smaak. Voeg bijvoorbeeld fijn gesneden bieslook toe. Beleg je broodje met groente en verdeel de soja saus over het broodje.

Broodje
Tip: Meng soja yoghurt met wat agave en kaneel en serveer het op brood met blauwe bessen.

Groentespreads
Groentespreads heb je in verschillende soorten zoals natuurlijk de humus in verschillende soorten en smaken. Daarnaast heb je tomaten, paprika en spinazie spreads van bijvoorbeeld Zonnatura maar ook Tartex is een goede vervanger.

Avocado
Avocado kun je in plakjes op je brood serveren maar ook pureren. Samen met wat peper en zout heb je gelijk een heerlijke crème.

Fruit
Ga je liever voor iets zoets dan kun je ook genieten van verse banaan met een snufje cacao er over heen. In de zomer is het ook heerlijke om verse aardbeien met wat blaadjes munt te serveren op een broodje of toastje.

Notenpasta’s
Notenpasta staat ook hoog op mijn lijstje ook al doe ik dit iets minder vaak omdat het dan notenpasta met brood wordt ;). Bij de verschillende supermarkten is de keus al redelijk groot aan notenpasta’s in het biologische rek. Ga je naar de ekoplaza of een natuurvoedingswinkel dan is de keuze heel groot.


 

Wanneer je alles op een rijtje zet zijn er super veel keuze en er zijn er nog meer…! Wel merk ik zelf dat het belangrijk is om je voor te bereiden op een dag. Bij het tankstation verkopen ze helaas geen broodje banaan of avocado.

Heb je nou een leuke foto van je broodje, tag me dan in de foto want ik ben benieuwd!

Liefs Sifra

Leave a Reply