was successfully added to your cart.
BlogDinerLunch

5 Tips met Zoete Aardappel

By oktober 24, 2017 No Comments

Zoete aardappelen kun je gebruiken voor verschillende bereidingen vergelijkbaar met een gewone aardappel. De zoete aardappel wordt ook wel bataat genoemd maar dit zijn de zelfde groente.

De zoete aardappel is wat zoetig en niet echt sterk van smaak. Als je de zoete aardappel gebruikt in zoete baksels is het dan ook nauwelijks te proeven. Naast voor de hand liggende bereidingen zoals; bakken, koken en frietjes, is de zoete aardappel ook heel handig als bindmiddel in burgers en soepen.

In dit artikel geef ik verschillende tips en bijpassende recepten, zowel eigen recepten als tips voor producten of ander blogs.

KOKEN

Een voor de hand liggende bereiding is het koken van de zoete aardappel en vervolgens serveren met een sausje, groente en (vlees)vervanger. Na het koken van de zoete aardappel kun je het ook gebruiken in gerechten zoals stampot andijvie, soepen en sausen.

Tip 1! Laat je verrassen door deze frisse limoen-pinda soep met zoete aardappel

Tip 2!  Sausen komen altijd van pas. Zoals deze vegan kaassaus op basis van zoete aardappel en cashewnoten.

BAKKEN

Bakken in een pan of in de oven. Een van mijn favoriete gerecht is een combinatie van aardappel en zoete aardappel frietjes uit de oven. Gewoon simpel met rozemarijn, zout een een eetlepel olie.

Tip 3! Frietjes met burger en salade.

 

BAKSELS

Zoete aardappel kan dus ook als bindmiddel gebruikt worden zoals ik al eerder vertelde. Je kookt hem dan eerst en vervolgens voeg je het gepureerd toe aan het cakemengsel. Een veel voorkomend baksel met zoete aardappel is de brownie.

Tip4! Probeer de heerlijke brownie volgens het recept van Lisa Goes Vegan een keer, heerlijk!

Tip 5! Laat je anders verleiden door deze zoete aardappel muffins van De Groene Meisjes.

Deze 5 tips gaan jou vast helpen om heerlijke gerechten de maken met zoete aardappel. Wij zijn ontzettend benieuwd welke recepten jij hebt uitgeprobeerd en vinden het dan ook heel leuk als jij jouw foto wil delen!

Volg ons ook op instagram of facebook voor meer recepten en ervaringen.

Liefs!

Leave a Reply