was successfully added to your cart.
-LactosevrijLunch

3 vegan beleg tips

By mei 14, 2017 No Comments

De standaard belegsoorten die je op brood doet zijn voor veel mensen vlees en kaas. Wanneer je plantaardig gaat eten valt dit natuurlijk weg en lijken de opties heel klein. Humus is toch wel de meest voorkomende optie die aangeboden wordt, vooral bij eetgelegenheden.

Wanneer je goed op zoek gaat zijn er echt super veel verschillende soorten hartige spreads maar kun je ook creatief aan de slag met verse producten.

In Maart zette ik 5 tips op een rijtje en vandaag beschrijf ik 3 opties 🙂

Tosti vegan kaas

belegtips1.JPG

 

Om te beginnen kwam ik via mijn werk vegan smoked cheese tegen. Voor het eerst at ik een vegan kaas, echt raar dat ik dit nog nooit gedaan had. De rooksmaak van de kaas sprak mij aan dus kocht ik zelf 2 pakjes. Gelukkig voor mij waren ze in de aanbieding bij een natuurvoedingswinkel. Het is zeker niet goedkoop maar voor het eerst gebruik ik ‘kaas’echt alleen op brood. Ik vind het niet lekker genoeg het zo op te eten. Een echte aanrader is om er een tosti van te maken. De kaas is nog lekkerder wanneer het gesmolten is!!


Amandelpasta met peer

Amandel en peer is echt een heerlijk combinatie waar ik al een tijdje geleden achter was. Eerst at ik het als tussendoortje maar nu ook op brood! Je kunt het ook mee nemen voor onderweg. Tip! Als de peer heel sappig is neem het dan mee in een bakje en doe de peer pas op brood als je gaat eten.

belegtips3.JPG


Scrambled seitan met champignon en tomaat

Scrambled seitan is de vervanging van scrambled egg, dat hadden jullie vast al geraden. Hoe je scrambled seitan maakt zie je hier!

Seitan is een bron waar veel eiwitten in zitten. Zelf ben ik bezig met het monitoren van mijn eiwit inname en seitan is dan ook een gemakkelijk product om veel eiwitten binnen te krijgen.

belegtips2.JPG

Een broodje zal nooit saai zijn als je nieuwe combinaties probeert te vinden. Dus ik daag jullie allemaal uit om nieuwe combi’s te maken en elkaar te inspireren.

belegtips4

Heb jij nog leuke belegtips laat ze dan achter in de comments 🙂 Ik ben benieuwd en kan ook altijd nieuwe ideeën gebruiken 🙂

Liefs Sifra

belegtips.JPG

Leave a Reply