was successfully added to your cart.
Snacks

Tussendoortje met amandelpasta

By juli 7, 2016 No Comments

Ken je dat gevoel dat je het liefst het hele potje beleg leeg wil eten 😉 ? Nou dat heb ik dus nu met amandelpasta ( eerst met cashewpasta) en het is erg verslavend. Sinds kort heb ik al veel potjes amandelpasta van Bio Today naar binnen gewerkt met behulp van mijn lieve vriendje natuurlijk. Amandelpasta kun je kopen via de webshop en dan krijg je ze lekker thuis bezorgt : http://shop.desmaakspecialist.nl/amandelpasta/. Ook zijn ze te verkrijgen in verschillende supermarkten zoals de AH, jumbo en plus.

amandelpastaBio Today heeft verschillende lekkere biologische producten die passen binnen een verantwoordelijke leefstijl. Bio Today is een van merken van de Smaakspecialist die staat voor het toegankelijk maken van verantwoord eten voor iedereen. Ruim 10 raar geleden begonnen er een paar enthousiaste supermarktondernemers en dat heeft toch tot een mooi resultaat geleidt vind ik J. De diversiteit aan producten is groot, Bio Today heeft producten voor de volgende dingen:

  • ontbijt en lunch
  • tussendoortjes
  • bakken
  • koken
  • Dranken

Weet je nou niet helemaal wat en hoe je een lekker gerecht maakt dan zocht Bio Today er ook voor dat je heerlijke recepten kunt vinden op hun website, hartstikke handig toch!

Zelf wil ik jullie ook verblijden met 2 tussendoortjes die je kan maken met amandelpasta, naast dat het heel erg lekker is op een broodje of rijstwafel.

Kokos- amandel smoothieamandelpasta2

Ingrediënten:

  • 50 ml kokosmelk
  • 50 ml water
  • 2 eetlepels amandelpasta
  • Snufje vanille poeder
  • ½ banaan

Super simpel dit tussendoortje. Doe alle ingrediënten in een blender en maak er een gladde smoothie van!


 

Tortilla met amandelpasta en peer

Ingredienten wrap

  • 250 gram speltbloempeer amandel1
  • 150 warm water
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • Snuf zout

Topping:

  • Amandelpasta
  • Peer

Wat ga je doen

  1. Los het bakpoeder op in een beetje warm water
  2. Doe de bloem, olie en zout in een schaal
  3. Voeg het bakpoeder en de rest van het warme water aan de schaal
  4. Kneedt het deeg goed en maak er een bal van
  5. Wikkel de deegbal in folie en laat het 10 minuten rustentortilla1
  6. Verdeel het deeg in 8 stukken en gebruik slechts 1 stuk van het deeg voor de snack. De rest van het deeg kan je in de vriezer bewaren voor de volgende keer
  7. Strooi wat rauwe cacao op het aanrecht/werkbank en rol het deegbolletje dun uit
  8. Verwarm een pan zonder olie
  9. Bak de cacao tortilla in ongeveer 3 minuten klaar. Draai de tortilla om wanneer hij bruine plekjes heeft ( net als bij een pannenkoek)
  10. Besmeer de tortilla met amandelpasta en leg er dunne plakjes peer op. Rol de tortilla op en klaar ben je, smullen maar!

Tip: Peer is ook super lekker met een beetje amandelpasta er op:)peer amandel

Liefs Sifra

 

 

 

Leave a Reply