-Diner

Zoete aardappelsoep met pinda en limoen

Vorige week kwam een lieve vriendin uit Engeland langs, wat betekende veel lol, goede gesprekken en leuke recepten uitwisselen. Enne.. veel lekkere taart eten.

Zij vertelde over een heerlijke soep die zij had gegeten van zoete aardappel, met pinda en limoen. Dit klonk heel interessant dus ben ik de keuken in gedoken om  te kijken wat ik daarmee zou kunnen. Het is geen combi die ik zelf zou bedenken dus sparren met andere is echt een uitkomst, er komen altijd nieuwe ideeën uit.

Pindakaas lustte ik helemaal niet tot 3 weken geleden, hihi, dus om het gelijk uit te proberen in soep in een uitdaging. Probeer zeker dit recept wat het heeft verrassende smaken en is echt super makkelijk te maken. Easy meal die binnen 20 minuten op tafel staat.

zoete aardappel- pinda soep1.JPG

Ingrediënten 2 kommen soep:

  • 300 gram zoete aardappel
  • 1 ui
  • 500 ml groentenbouillon
  • 1 theelepel kurkuma ( lekker maar niet noodzakelijk)
  • 1 ½ eetlepel pindakaas
  • Rasp en sap van 1 limoen
  • Zout en peper naar smaak

Wat ga je doen

  1. Schil de zoete aardappel, snij ze in kleine blokjes. Snij de ui fijn.
  2. Zet een pan op het vuur met 500 ml groentebouillon en voeg de zoete aardappel en ui toe. Kook de zoete aardappel totdat ze zacht zijn.
  3. Doe de zoete aardappel ( met groentebouillon en ui) in de blender en mix het tot dat het een glad mengsel is.
  4. Giet de soep terug in de pan en voeg de pindakaas, limoenrasp, limoensap, kurkuma en zout & peper toe.
  5. Smaakt hij goed? Voeg anders nog extra zout of peper toe. Voeg extra groentebouillon toe als je niet houdt van een dikke soep. Je kan het maken zo als jij dat wil 🙂

Enjoy an let me know what you think:)

zoete aardappel- pinda soep.JPG

Liefs Sifra

Join the discussion One Comment

Leave a Reply