Diner

Zoete aardappel quiche

By oktober 18, 2017 No Comments

Zoete aardappel staat eigenlijk wel elke keer op mijn boodschappenlijstje omdat het veelzijdig en snel te bereiden is. Zoete aardappel is een product waar je makkelijk en snel een maaltijd kan mee bereiden. Bovendien is het veelzijdig en kan je het naast het avondeten ook gebruiken voor baksels. De zoete aardappel komt bij ons thuis dus altijd wel op.

Vandaag laat ik jullie zien hoe je een hartige quiche/schotel kunt maken met een zoete aardappel saus.

BENODIGDHEDEN: 24 cm quiche vorm (of een net iets grotere)

Ingrediënten voor 4-6 personen:

  • 300 gram mix zoete aardappel en wortel
  • 90 gram ui
  • 150 gram plantaardige melk
  • 90 gram cashewnoten
  • 6 eetlepel edelgistvlokken (deze extra smaak maakt de schotel af maar je kan eventueel het ook maken zonder edelgistvlokken)
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 wraps
  • 4 grote tomaten
  • Tomaatjes versiering

WAT GA JE DOEN

1.Verwarm de oven op 180 graden

2. Snij de zoete aardappel, wortel en ui in blokjes en kook ze in een pan totdat ze gaar zijn.

3. Doe de gekookte groenten samen met de cashewnoten, plantaardige melk en edelgistvlokken in een keukenmachine en mix het totdat het een gladde massa is. Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat knoflookpoeder.

4. Snij de tomaten in plakken.

5. Nu ga je de quiche in elkaar zetten. Bestrijk de bodem met een klein laagje van de zoete aardappelsaus en leg er een wrap over heen. Bestrijk nu de wrap met een laag zoete aardappel saus en maak een laag met schijfjes tomaat. Begin weer opnieuw met een laag van een wrap en maak zo de quiche helemaal af. De laatste laag is van zoete aardappel saus en versier aan het eind de quiche met kleine tomaatjes en eventueel pijnboompitten.

Bak de quiches 20 minuten in de oven en geniet daarna van een heerlijk warme quiche. Serveer met een lekkere salade zoals deze tomaten- linzen salade!

Eet smakelijk

 

Liefs Sifra

Leave a Reply